eur:
392.98
usd:
363.41
bux:
72143.17
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Megdöbbentő térkép Magyarország égető problémájáról

Megdöbbentő térkép Magyarország égető problémájáról

Több mint ezer betöltetlen pedagógusi állás van Magyarországon, az állami állásportálon 180 városba keresnek tanítókat, tanárokat. A Klebelsberg Központ szerint csak október elején lesznek végleges adatok a tanárhiányról.

A kormány által létrehozott Közszolgálati Állásportálon, a Közigálláson több mint 2600 állásajánlat szerepel a honlapon, és ezek jó része közalkalmazottaknak, elsősorban tanároknak és tanítóknak szól. A 24.hu több mint 180 olyan magyar települést talált, ahol jelenleg is keresnek tanítót vagy különböző szakos tanárt. Erről térképet is készített a portál, és ez megdöbbentő képet mutat.

Ráadásul a pedagógust kereső iskolák - köztük van olyan is, amely "bármely szakos tanárt" keres - más apróhirdetési portálokon is tömegével keresnek munkaerőt.

Megkérdezte a lap a Klebelsberg Központot is, országosan hány betöltetlen álláshelyről tudnak. A tankerületi központokhoz tartozó köznevelési intézményekben a szeptember eleji adatok alapján mintegy 1000 álláshely volt betöltetlen, amely a központ szerint az állami fenntartóknál dolgozó több mint 90 ezres pedagóguslétszámhoz képest igen csekély arány, ráadásul időközben folyamatosan csökken ez a szám. Végleges adatokat majd csak október elején, a tantárgyfelosztások véglegesítése után tudnak mondani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×