eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hamis tanúzásra akart rávenni egy börtönőrt egy rab

Hamis tanúzásra akart rávenni egy börtönőrt egy rab

A terhelt a vád szerint először vesztegetni próbálta a börtönőrt, majd vallomásának visszavonására igyekezett rávenni őt - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az alapügyben a vádlottal szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon indult büntetőeljárás, amelyben a férfit 2015 decemberében gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság. A még jelenleg is folyamatban lévő eljárás azért indult a vádlottal szemben, mert az abban az ügyben rendelkezésre álló adatok szerint, 2015 augusztusában fogvatartottként a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

pénzt ígért egy börtönőrnek azért, hogy a törzszászlós a büntetés-végrehajtási intézetbe karórákat hozzon be neki, amit ezután ő más fogvatartottak részére értékesített volna.

A börtönőr azonnal jelentette a férfi vesztegetési kísérletét, majd a feljelentés alapján indult bűnügyben terhelő tanúvallomást tett a vádlottra nézve.

Az ez alapján ellene indult büntetőeljárásban a vádlott a vád szerint 2016. január 29-én a büntetés-végrehajtási intézet folyosóján a törzszászlóst megpróbálta rábírni arra, hogy a fentiek miatt vele szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban a tanúvallomását változtassa meg, illetve a rá nézve tett terhelő vallomását vonja vissza.

A törzszászlós a vádlott ezen kérését is elutasította, és az esetet jelentette.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfival szemben az utóbbi ügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt emelt vádat.

A hivatali vesztegetés bűntette miatti alapügyben a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség 2016 májusában szintén vádiratot nyújtott be a terhelttel szemben, amely eljárás bíró szakban jelenleg is folyamatban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×