eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Utazik? Meddig érvényes az útlevele? - lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a kormány július első hetében társadalmi párbeszédet indít, hogy felmérje: a szakmához és a kormányhoz hasonlóan a társadalom is szükségesnek tartja-e a fellépést az álpszichológusok ellen. A Magyar Nemzet azt írja, hogy az utóbbi hetekben jelentősen felélénkült a Balaton-parti nyaralók iránti kereslet.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a kormány július első hetében társadalmi párbeszédet indít, hogy felmérje: a szakmához és a kormányhoz hasonlóan a társadalom is szükségesnek tartja-e a fellépést az álpszichológusok ellen. Amennyiben a válasz pozitív lesz, a parlament az év végén elfogadhatja a pszichológuskamaráról szóló törvényt, és azt követően már csak a köztestület tagjai nevezhetik magukat hivatalosan pszichológusnak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az utóbbi hetekben jelentősen felélénkült a Balaton-parti nyaralók iránti kereslet, amit a belföldi idegenforgalom is fokoz. Az érdeklődők 60 százaléka 10-30 millió forintos ingatlant keres Siófokon, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az év elején 62 ezerrel 1 millió 310 ezerre csökkent a hitelkártyák száma, ami négyéves mélypont, a meglévőket ugyanakkor egyre tudatosabban használják a tulajdonosaik. A legtöbben interneten vásárolnak hitelkártyával - írja a lap.

A napi.hu azt írja, hogy öt hónap után megállt a költségvetési intézmények adósságának növekedése. Május végén 37,8 milliárd forint volt a 671 közintézmény lejárt adóssága, ami 1,1 milliárdos csökkenés április végéhez képest.

A Portfolio szerint állandósulni látszik az olaj árfolyamára nehezedő nyomás, dacára annak, hogy a kitermelők nagy többsége közös erőfeszítéssel igyekszik megtámasztani az árakat. A várakozások egyre alacsonyabb árfolyamokat jeleznek előre, és bár a fordulat sem zárható ki, a piac a jelek szerint egyelőre nem igazán bízik ebben - írja a portál.

A Pénzcentrum arra figyelmeztet, hogy utazás előtt érdemes ellenőrizni az útlevelek érvényességét, mert a gyorsított eljárásban igényelt okmányokra a gatyánk is rámehet. Ennek ellenére tavaly 80 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×