eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Tartósan olcsóbb lehet a benzin, de globális recesszióval fizethetünk érte - lapszemle

A Magyar Idők a nemzetgazdasági miniszterrel közöl interjút.

A Magyar Idők a nemzetgazdasági miniszterrel közöl interjút. Varga Mihály szerint Magyarország már eddig is százmilliárdot költött az illegális migráció feltartóztatására és a jövő évi költségvetésben is van rá pénz. A tárcavezető közölte, hogy a kormány ősszel újabb munkaügyi intézkedéseket vezethet be, amelyekkel a munkanélkülieknek és a közmunkásoknak kínál lehetőséget.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a legelemibb fejlesztéseket sem hajtották végre azokon a Mi–17-es helikoptereken, amelyek a Honvédelmi Minisztérium megbízásából az elmúlt háromnegyed évben nagyjavításon estek át Oroszországban, mintegy négymilliárd forint értékben. A gépeken továbbra sincs önvédelmi berendezés, amely nélkül a személyzetnek fikarcnyi túlélési esélye sincs a harcmezőn -- írja a lap.

A Népszavában az olvasható, hogy ahol légvezetékek segítségével biztosítják a háztartások villamosenergia-ellátását, ott az ingatlantulajdonosoknak kell gondoskodniuk a kábelek közelébe nyúló faágak eltávolításáról. Ha elmulasztják, akkor a szolgáltató végezteti el a munkát.

A Világgazdaság azt írja, hogy a pályázói igényekre reagálva újabb keretemelés várható a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogramban. A magyar cégek 144 milliárd forint értékben igényeltek támogatást.

A Portfolio a General Electric leköszönő vezérigazgatóját idézi. Jeff Immel szerint hülyeség, hogy a robotok öt éven belül átveszik az akkorra teljesen automatizált gyárak irányítását. Nem kell attól tartani, hogy rövid távon tömegesen szűnnek a munkahelyek a gépek miatt. A vállalatoknak inkább arra kell fókuszálniuk, hogy az új technológiai eszközökkel hatékonyabbá tegyék a dolgozóikat - figyelmeztet a távozó cégvezető.

A napi.hu szerint egy energiatudós azt állítja, hogy 30 dollárra eshet az olaj hordónkénti ára és ott is maradhat egy ideig. Ez jó hír az olcsóbb benzinre áhítozó autósoknak, nem annyira jó viszont a világnak, mert globális recesszióhoz vezethet - olvasható a portálon.

A Pénzcentrum azt írja, hogy a posta új szabálya szerint ma már nem lehet akkora levelet küldeni, ami nem fér be a postaládába. Emiatt az interneten rendelt nagyobb termékeket már kizárólag csomagként lehet feladni, ami a postaköltség emelkedéséhez vezet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×