eur:
386.92
usd:
355.6
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Sokkoló helyzet Borsodban: fél óra alatt annyi esett, mint amúgy egy hónap alatt - fotók

Homokzsákok százaival védekeznek a tűzoltók Aggteleken a vasárnap lesett nagymennyiségű eső ellen, a víz több ház pincéjébe is betört.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat közlése szerint a falu elején, az út mellett gátat építettek homokzsákokból, hogy ezzel tereljék el a hirtelen jött eső nyomán lezúduló vizet a településtől. A tűzoltók a nap folyamán Aggtelek több pontján is dolgoztak a pincékbe befolyt csapadékvíz eltávolításán.

Sokkoló helyzet Borsodban: fél óra alatt annyi esett, mint amúgy egy hónap alatt - fotók

Délután arról tájékoztatta a tűzoltóság az MTI-t, hogy garázsokat és pincéket öntött el a hirtelen lezúduló eső vasárnap Mezőkövesden is. A Mészáros Lázár utcában több társasház tizennyolc garázsába ömlött be a víz, amely helyenként egy méter magasan állt az alagsorban, tizenkét autó rekedt bent.

Rázsi András miskolci meteorológus elmondása szerint a villámárvizet egy mintegy fél órás zivatar okozta, amely alatt annyi eső esett, mint amennyi máskor csaknem egy hónap alatt. A heves esőből Cserépfalu is kapott, a szomszédos Heves megyei Felsőtárkányon pedig jég is esett.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×