eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Áder János a CEU-törvény ellenzői előtt tart előadást

Kedden Áder János köztársasági elnök az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban tart rendhagyó órát diákoknak – tudta meg az Index.

Az iskola honlapján 40 tanár tiltakozó nyilatkozatot tett közzé a CEU-törvény ellen. Azt írják, hogy nem értenek egyet a CEU-törvényként elhíresült törvény elfogadásának módjával, annak tartalmával és szellemiségével. Az aláírók kiállnak a tanítás és a tanulás szabadsága és a nyílt társadalmi viták mellett.

A hvg.hu azt írta, hogy az aláírók között van az ország legismertebb matematika tanára, Gerőcs László is. Ő már korábban is bírálta a kormány oktatással kapcsolatos intézkedéseit: 2014-ben például nyílt levélben tiltakozott Hoffmann Rózsa akkori köznevelési államtitkárnál a tanárok számára megalázó minősítési eljárás miatt.

Az Index.hu úgy tudja, a levél az iskolán belül feszültséget keltett, de a tanárok lehetőséget kaptak arra, hogy nyilatkozatukat közzétegyék az iskola honlapján.

A helyzetet cifrázza, hogy a diákok közül többen nem szeretnék, ha Áder János előadást tartana az iskolában - tudta meg a 24. hu. A portál szerint több mint százhetven trefortos diák írta alá azt a petíciót, amely Áder látogatása ellen tiltakozik. Eszerint Áder János – azzal, hogy aláírta a "lex CEU-t" – olyan álláspontot képviselt, amely"ellentétben áll az iskolánk értékeivel, érdekeivel."

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×