eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Indul az előregisztráció a Ligetmentő népszavazáshoz

Az LMP elindítja honlapján az előregisztrációt a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazáshoz, miután március 24-én a Fővárosi Választási Bizottság hitelesített egy erre vonatkozó, helyi népszavazási kérdést.

Moldován László (LMP) VII. kerületi képviselő és Jancsó Andrea az LMP országos elnökségi tagja utalt arra, a felülvizsgálati kérelmekről május elején dönt a Kúria, addig

az LMP elindítja az előregisztrációs kampányát, hogy a budapestiekkel közösen "megállítsa a Városliget beépítését".

Mint azt az LMP írta, egy közparkban nincs helye betonmonstrumoknak: a ligetbe azért mennek a budapestiek, mert nyugalomra, jó levegőre és a természet közelségére vágynak. A párt ezért egy olyan népszavazási kérdést nyújtott be, amellyel meg lehet akadályozni a közpark elpusztítását.

Közleményük szerint az LMP egy facsemetét is küldött a Fidesznek, hogy a kormánypárt "szokja a fák látványát", a Városliget elpusztítását ugyanis nem fogják véghez vinni.

A Fővárosi Választási Bizottság honlapján lévő, március 24-én kelt határozat szerint - amelyben hitelesítették a Moldován László által benyújtott fővárosi szintű helyi népszavazási kezdeményezéshez kapcsolt kérdést - a kérdés így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?"

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×