eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A váci rabok saját zárkáikat építik

120 fogvatartott elhelyezését teszi lehetővé az a férőhelybővítési projekt, amely jelenleg is zajlik a Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottak munkája révén.

A Váci Fegyház és Börtön területén található, korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló háromszintes épületet fogvatartottak építik át.

A 2017 decemberére elkészülő új körlet 120 fogvatartott elhelyezését teszi majd lehetővé.

Az ilyen módon nyert új elhelyezési lehetőségekkel az intézeten belül jelentősen csökkenthető a telítettség.

A férőhelybővítési beruházás első üteme 44 munkanapon át, 30 fő fogvatartott bevonásával, több mint 8500 munkaóra alatt készült el. A 32 fő elhelyezését biztosító új körlet berendezési tárgyainak többségét belső ellátás keretében, a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok gyártották.

Az építkezés második üteme során további 88 fogvatartott befogadására és elhelyezésére alkalmas részleget alakítanak ki, amelynek munkálatai jelenleg is zajlanak – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A felújításba olyan elítélteket vonnak be, akik az intézet által szervezett, két év alatt elvégezhető szakmaképzésen vettek részt. Az OKJ-s végzettséget biztosító képzésben résztvevők segítségével, a kötelező gyakorlatok során a kőműves-hidegburkoló, valamint szobafestő-mázoló szakmunkás tanulók munkájának köszönhetően folyamatosan újul a börtön.

Az InfoRádiónak Orosz Zoltánt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: a beruházás összértéke közel 167 millió forint. A fogvatartotti munkavégzés mintegy 50 millió forint megtakarítást tesz lehetővé, ez abból is adódik, hogy sok olyan fogvatartott dolgozott az építkezésen, aki korábban a börtönben tanulta a szakmát.

Kedden jelent meg az Európa Tanács jelentése a börtönhelyzetről, amely lehangoló képet fest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×