eur:
394.22
usd:
363.88
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Nem hozott eredményt az első forduló

Nem szerezte meg egyik jelölt sem az első fordulóban az államfőválasztáshoz szükséges kétharmados támogatottságot. A köztársaságielnök-választás ezért csak a második fordulóban dől el: az lesz az államfő, aki a több voksot kapja.

Kövér László házelnök percekkel ezelőtt bejelentette, hogy a szavazás érvényes volt. 175 képviselő adta le voksát. Nem volt érvénytelen szavazat. Áder Jánosra 131, míg Majtényire 44 képviselő szavazott. 

A szavazás érvényes volt, de eredménytelen lett, ezért második fordulót tartanak - közölte a házelnök, aki egy óra 20 perc szünetet rendelt el a szavazás idejére.

Az Országgyűlés hétfőn két jelölt közül választja meg Magyarország következő köztársasági elnökét. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt ajánlotta, míg az ellenzék a Jobbik kivételével Majtényi László volt ombudsmant, az Eötvös Károly Intézet elnökét támogatja.

Az új elnök mandátuma 2022-ig szól.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×