eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Heves évkezdés várható a parlamentben

Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is - vélekedett tegnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Mások mellett az adópolitika, a foglalkoztatáspolitika, a migráció és a rezsicsökkentés ügyében alakulhatnak ki nagy viták a jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakban az Országgyűlésben, illetve a kormány és az Európai Bizottság között – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Kósa Lajos hozzátette: a Ház már két hét múlva is tárgyalhat az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról, amelynek nyomán menedékkérelmük jogerős elbírálásáig a migránsok nem hagyhatnák el a határnál felállított hotspotokat.

"Ha valaki becsülettel jön, valóban az életét félti, valóban fenyegetik a saját hazájában, annak az az elemi érdeke, hogy itt biztonságban, a magyar hatóságok védelmében egy kijelölt tartózkodási helyen már biztonságban bevárja a státuszt, hiszen ezért jött, az életét félti" - hangsúlyozta a politikus.

A közelgő államfőválasztásról Kósa Lajos aláhúzta, hogy amikor a szocialisták idején többes jelölés volt, akkor az államfőjelöltek nem szólalhattak föl a parlamentben. Most azonban ha az ellenzéknek lesz jelöltje, ugyanolyan keretek között szólalhat fel az Országgyűlésben, mint Áder János, akit a Fidesz támogat – tette hozzá a frakcióvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×