eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Hatásosak a katasztrófavédelem figyelmeztő kampányai

Hatásosak a katasztrófavédelem figyelmeztő kampányai

Öt év alatt több mint ötven százalékkal csökkent a tűzesetek száma Magyarországon - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője az évértelkelő után az InfoRádiónak adott különinterjúban.

„Eredményes évet zárt a katasztrófavédelem. Minden újonnan jelentkező hatáskört, feladatot, és ezzel kapcsolatos munkát a katasztrófavédelem az elvárásoknak megfelelően végrehajtott” - véli Góra Zoltán.

Kiemelte: a tűzesetek, a műszaki mentések és a szabad területi tüzek száma is csökkent tavaly.

A vezető úgy véli, ez leginkább a katasztrófavédelem megelőző tevékenységének tudható be.

Ehhez hozzájárult, hogy több volt az ellenőrzés és több helyen szólalt meg a megelőző kampányunk - tette hozzá Góra Zoltán.

Az utóbbival kapcsolatban elmondta: „Nagyon fontos, hogy a lakosság figyelmét ráirányítsuk az éppen abban az időszakban jellemző időjárásra, vagy más természeti eseményekkel kapcsolatos veszélyekre”.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a kéményseprők átvételével kapcsolatban elmondta, hogy komoly szervezési munka áll mögöttük.

„Végrehajtottuk a feladatellátásból adódó különböző beszerzéseket, megkerestük azokat a munkavállalókat, akikkel ez a feladat ellátható. Természetesen ezt a feladatot folytatni fogjuk különböző eszközbeszerzésekkel, illetve létszámfejlesztéssel” - részletezte Góra Zoltán.

Emlékeztetett rá, hogy több ütemben vették át a kéményseprő ipari szolgáltatást.

A feladatokkal kapcsolatban elmondta: a legfontosabb feladat most az, hogy pontosítsuk és összehangoljuk azokat az adatbázisokat, amelyeket a szolgáltatóktól kaptunk, mivel ezek több szolgáltatónál is pontatlanok voltak mind a települések, mind az egy háztartáson belüli kéményszámok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője úgy véli, a katasztrófavédelem meg fog felelni az idén felmerülő új feladatoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×