eur:
400.11
usd:
347.16
bux:
95831.94
2025. június 12. csütörtök Villő

Markánsabb lehet a pékáruk íze ezentúl

Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt - erről a Magyar Pékszövetség szakmai titkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.

Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.

Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.

Címlapról ajánljuk

Madár István: még durvább lett volna az inflációs adat árrésstopok nélkül

Májusban 4,4 százalékos volt az infláció Magyarországon - közölte a KSH szerdán. Az elemzők az áprilisi 4,2 százalékos adat stagnálására számítottak. A Portfolio vezető makrogazdasági elemzője, Madár István az InfoRádióban arra is felhívta a figyelmet, hogy az élelmiszerárak havi alapon 0,6 százalékkal, éves szinten pedig csaknem 6 százalékkal emelkedtek. Az NGM is reagált az adatokra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.12. csütörtök, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×