eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Orbán Viktor: a népszavazás elérte célját

Magyarország történelmet írt - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában a kvótareferendum eredményéről. A kormányfő szerint a népszavazás elérte célját.

Magyarország döntött, a népszavazás elérte célját – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában, az Országgyűlés ülésén.

"A cél az volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, tisztázzuk, hogy mit akarnak a magyarok a tömeges migráció ügyében. 3282723 ember ezt elutasította" - hangsúlyozta a kormányfő.

A miniszterelnök aláhúzta, hogy ennek fényében a kormány már ennek a több mint 3,2 millió embernek, a szavazáson részt vevők 92 százalékának az akaratát képviseli Brüsszelben.

"A magyarok történelmet írtak. Ha igaz az, hogy a történelmet a győztesek írják, akkor a nemek elsöprő győzelmével Magyarország nyert" - fogalmazott.

Az ellenzéki bekiabálásokra reagálva a kormányfő úgy fogalmazott: látja, hogy vannak akik megpróbálják lebecsülni több mint 3 millió ember akaratát, ám a kormány nem fogja hagyni, hogy semmibe vegyék ezen emberek véleményét.

"Érvényt akarunk-e szerezni az emberek tegnapi döntésének? Ha igen, akkor ezt megtehetjük. A KDNP és a Fidesz azt tartja helyes, becsületes és szükséges lépésnek, hogy adjunk közjogi súlyt az emberek egybehangzó akaratának, ezért kezdeményezem az alaptörvény módosítását az alaptörvény szellemében" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor úgy látta, hogy ezt követően Brüsszel térfelén pattog a labda, a kérdés az, hogy az Európai Bizottság rákényszerítheti-e akaratát a kötelező betelepítési kvótákat az unió egy olyan tagállamára, ahol a döntést a válaszadók több mint 90 százaléka ellenzi.

"Magyarország képes arra, hogy Brüsszelben is csatákat nyerjen. Képesek vagyunk arra, hogy megvédjük kultúránkat, mindennapjaink biztonságát és gazdasági eredményeinket is" - szögezte le. 

A miniszterelnök hozzátette: nehéz és küzdelmes út vár a kormánypártokra, mert a korlátlan bevándorlásban érdekelt politikai elit erős eszköztárral rendelkezik, hangos, antidemokratikus és erőszakos, ám a képviselők kötelessége, hogy ebben az ellenszélben is érvényt szerezzenek a magyarok akaratának és ezt is fogják tenni – húzta alá Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×