eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A népszavazás értékelése után bizottsági munka folyik a héten az Országgyűlésben

Feltehetőleg a vasárnapi népszavazás napirend előtti értékelése lesz a legfőbb témája az Országgyűlés mai ülésének, szavazások ugyanis nem várhatók, ezen a héten a bizottsági munkára koncentrál a Ház.

Várhatóan több képviselő is értékeli napirend előtt az Országgyűlés mai ülésén a tegnapi népszavazás eredményét, ám a napirend előtti felszólalásokon, valamint a képviselői kérdéseken és az ezekre adott kormányzati válaszokon kívül szavazások nem várhatók. Ezen a héten ugyanis ismét a bizottsági munka kerül fókuszba az Országgyűlésben.

Ma újabb zárt ülést tart a nemzetbiztonsági bizottság így a testület tagjai a Teréz körúti robbantás miatt indult nyomozás fejleményei mellett, a párizsi és brüsszeli terrormerényletek magyarországi vonatkozásairól is tájékozódhatnak.

A Fenntartható fejlődés bizottsága az Egyesült Államokkal és Kanadával tervezett szabadkereskedelmi megállapodásokkal, az Igazságügyi bizottság a börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére tett igazságügyi miniszteri javaslatok részlets vitájával, a Költségvetési bizottság pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jövő évi büdzséjével foglalkozik, míg a Gazdasági- és a Mezőgazdasági bizottság ellenzéki képviselők önálló indítványainak tárgysorozatba-vételéről dönthet.

Kedden a Kulturális bizottság meghallgatja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatóját megbízatásának egy éves tapasztalatairól, illetve jövőbeni terveiről, a Külügyi bizottság pedig a Brexit utáni európai biztonsági kérdéseket tűzte napirendjére, de ülésezik a Vállalkozásfejlesztési bizottság, a Nemzeti összetartozás-, továbbá a Magyarországi nemzetiségek bizottsága is, szerdára pedig a Népjóléti bizottságot hívták össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×