eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A Nézőpont Intézet 3,2 millió "nem" szavazatra számít

A Nézőpont Intézet 3,2 millió "nem" szavazatra számít a kvótareferendumon a voksolás napján készített, a belföldi lakosságra reprezentatív közvélemény-kutatása alapján.

Az intézet az MTI-hez vasárnap, az urnazárás előtt fél órával eljuttatott közleményében azt valószínűsítette, hogy a népszavazáson 42 százalékos lesz az érvényes szavazatok aránya, azon belül pedig a "nem" voksok 95 százalékot tesznek majd ki.

A felmérés készítői szerint "igennel" mindössze az érvényesen voksolók 5 százaléka szavaz, hozzávetőlegesen 168 ezer ember.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása ezer felnőtt megkérdezésével készült, és a belföldi lakosság körében a nem, a kor, a régió, a településtípus és az iskolai végzettség szempontjából is reprezentatívnak tekinthető, maximális mintavételi hibája pedig 3,2 százalék.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×