eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Rétvári: Európa csak keresztény identitásának erősítésével juthat ki a kírzisből

Rétvári Bence szerint Európa a mostani krízisből csak úgy kerülhet ki, ha megerősíti keresztény identitását. A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke erről a 777blog.hu oldalnak adott interjúban beszélt.

Az alelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: ha nem lett volna kereszténység Európában, nem alakult volna ki a mai demokrácia és az a jólét sem, amely szinte példa nélküli. Kellett a katolicizmus és a protestantizmus is, hogy a kontinensen olyan berendezkedés jöhessen létre, amely ekkora biztonságot, kiszámíthatóságot és jólétet teremt. Ez az, ami annyira vonzó másoknak - vélte.

Rétvári Bence hozzátette: az, hogy ellenállás nélkül hatolhatnak be milliók Európába, vagy tudnak itt letelepedni, és változtatják meg a nagyvárosok kinézetét, az emberek életformáját, egyértelműen "a legyengített kereszténységhez" köthető. Egész egyszerűen nem voltak elég büszkék az uniós vezetők és sok nagyváros, metropolisz vezetői a keresztény hagyományaikra, légüres teret teremtettek, és "abba benyomul valami teljesen más" - közölte.

Szerinte ahonnan a népvándorlók jönnek, ott a kereszténység a Nyugattal egyenlő, ezért is van keresztényüldözés évtizedek vagy akár évszázadok óta. Ezért ölnek meg a világon átlagosan naponta 270 keresztényt a hite miatt. Csak Európában újdonság, hogy papokat a hitük miatt ölnek meg, ahonnan most a migránsáradat jön, ott ez sajnos egyáltalán nem ritka - jegyezte meg. Kitért arra is: ha Európa most nem áll ellen, akkor arra a sorsa jut, amely Észak-Afrikában vagy a Közel-Keleten az elmúlt évtizedekben, évszázadokban bekövetkezett. Utóbbi területen az első világháború előtt minden negyedik ember volt keresztény, ma minden harmincharmadik. Óriási mértékű volt a keresztények és a keresztény kultúrájú életforma visszaszorulása, és ez nem lesz másként Európában sem, "hogyha ennek a folyamatnak nem szabunk gátat" - mondta.

Közlése szerint a menekülteket Magyarország is befogadja és ellátja, számukra biztosítja az ingyenes utazást, az ingyenes szállást, napi többszöri étkezést, tolmácsolást. Az ország mindent megtesz a valódi menekültek emberséges befogadásáért. "Itt azonban célzott jóléti vándorlás zajlik a szemünk láttára" - mondta, megjegyezve azt is, hogy egy menekültnek vannak jogai, de ugyanakkor kötelezettségei is.

Összegzése szerint Európa ebből a krízisből csak úgy kerülhet ki, ha az identitását megerősíti, ezért vissza fog találni a keresztény gyökereihez. Magyarország pedig az elmúlt ezer évben bebizonyította, hogy nincsen más jövője, mint a kereszténység - jelentette ki az államtitkár.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×