eur:
394.82
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Gyakorlatozhatnak is a traumatológus kongresszus résztvevői

Különleges műtéti technikákat is elsajátíthatnak a magyar szakemberek a Magyar Traumatológus Társaság háromnapos jubileumi kongresszusán. A szeptember 1-3. között rendezett eseményről Detre Zoltán, a kongresszus elnöke, a Szent János kórház helyettes orvosigazgatója, traumatológus főorvos beszélt az InfoRádióban.

„Ez a jubileumi kongresszus az 1966-ban alapított Magyar Traumatológus Társaság nagy ünnepélye, amelyre meghívtuk a szorosan együttműködő társaságokat is, így a Magyar Kézsebész Társaságot, a sebészeti társaság gyerektraumatológiai szekcióját, a biomechanikai társaságot, a műtősnők szekcióját és a gyógytornászok társaságát is” - mondta Detre Zoltán.

A Szent János kórház helyettes orvosigazgatója elmondta, a kongresszust a törések ellátását tanító, kutató és gyakorló, az egész világot behálózó szervezet mesterkurzusa előzi meg. Az ott előadók nagy része a további eseményeken is részt vesz. A traumatológus főorvos azt is elmondta, a rendezvény első napján a meghívott kilenc nagy hírű, külföldi traumatológus angol nyelven tart előadást.

„A szakma nemzetközi tekintélyei érkeznek Magyarországra, ezért szorgalmaztuk, hogy minden magyar traumatológus részt tudjon rajta venni” - hangsúlyozta Detre Zoltán.

A kongresszus elnöke az előadás témái közül kiemelte az időskori, már csontritkulásban szenvedők medencesérüléseivel kapcsolatos új ismeretek. Mint elmondta, lesz szó a sérülések utáni speciális, helyreállítási technikákról is. Kiemelte, egész szekció foglalkozik az altroszkópos, tehát tükrözéssel történő porcpótlások kérdésével, ami a porckopások megelőzését szolgálja. Előadások és workshopok lesznek a mesterséges porcról, valamint csontpótlásokról is – fűzte hozzá a Szent János kórház helyettes orvosigazgatója.

„Egy kihelyezett autóbuszban lesz mód a térdeken és vállakon történő altroszkópos, a köznyelv szerint kulcslyuk-technika gyakorlására is” - jelezte Detre Zoltán.

A kongresszuson 597 regisztrált résztvevőre számítanak, és az olyan, résztvevő cégek száma 120 felett van, amelyek az eszközöket és a gyógyszereket biztosítják a traumatológiában, ortopédiában – tette hozzá a traumatológus főorvos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×