eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A Citadellára is telepítenek egy mobil időjárás-állomást

Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték idejére a Citadellára mobil időjárás-állomást is telepítenek, hogy onnan is folyamatosan követhessék az előrejelzéseket - mondta a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvény Szervező Hivatal (HM NRH) főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Szabó László elmondta: idén a Citadellán is új helyről, a mellvédről lövik fel a tűzijátékot, és új kilövési pont lesz az Erzsébet híd is. Emellett a Lánchídról, valamint a két híd között a Dunáról, katonai pontonokról lövik majd fel a tűzijátékot.

A főigazgató a Kossuth Rádióban felidézte, hogy a főváros több pontján - a Parlamentben, a Clark Ádám téren és a budai Várban - is egész napos programok lesznek az állami ünnepen, a legtöbb embert, nagyjából egymilliót pedig az esti tűzijáték vonzza, ezért a tömegkezelés már most is fontos része az előkészületeknek.

Szabó László az M1 aktuális csatornán az mondta: a rendezvénynek van egy komplex biztonsági terve, amelyben a szélsőséges időjárási körülményektől a terrortámadásig mindenre felkészültek. Kiemelte: a meteorológiai szolgálattól most is folyamatosan, a rendezvény napján pedig félóránként kapják a friss előrejelzéseket az időjárásról. Az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs központja a Honvédelmi Minisztériumban lesz, emellett egy külön vezetési pont lesz a budai Várban is, ahol a vezető pirotechnikus, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság emberei is követik az eseményeket - fejtette ki az állami ünnepi programokat szervező HM NRH főigazgatója.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×