eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Naponta frissülnek a népszavazási hírek az választási iroda honlapján

Péntektől naprakészen lehet követni a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán az októberi népszavazással kapcsolatos statisztika adatokat, például azt, hogy hány választópolgár akar a külképviseleteken vagy levélben szavazni.

A www.valasztas.hu oldalon az NVI mostantól naponta frissíti a névjegyzékkel kapcsolatos statisztikai adatokat: a névjegyzékben szereplők számát, az átjelentkezéssel és a külképviseleteken szavazni szándékozók számát, valamint a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, de a névjegyzékbe felvett - levélben szavazó - választópolgárok számának alakulását is. Az adatokból kiderül az is, hogy a belföldi szavazókörök száma 10 331, és emellett 105 külképviseleten lehet majd szavazni októberben.

A péntek reggeli adatok szerint a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok közül 633-an szeretnének valamelyik külképviseleten szavazni, 648-an pedig Magyarországon belül, de más településen. Levélben 262 347 választópolgár szavazna, az összes választópolgár száma 8 275 747.

Az oldalon online lehet intézni a névjegyzékkel kapcsolatos ügyeket, például az átjelentkezéssel, a külképviseleti szavazással vagy a mozgóurna-igényléssel kapcsolatosakat. Átjelentkezést szeptember 30-án 16 óráig, külképviseleti névjegyzékbe vételt szeptember 24-én 16 óráig lehet kérni. A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők szeptember 17-én 16 óráig kérhetik felvételüket a levélszavazók névjegyzékébe.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×