eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ez okozza a torlódást a sztrádákon

Több személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt a hétvégén, egy halálos kimenetelű ütközés is volt a követési távolság be nem tartása miatt - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője. Kiss Csaba hozzátette: a vendégmunkások közlekedése miatt nagyobb forgalom várható az autópályákon a következő napokban, ezért fokozott figyelmet kérnek az autósoktól.

A hétvégén egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt – mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője. Kiss Csaba hozzátette, ez az arány kedvezőbb az átlagosnál, különösen, hogy nyár van. Mint elmondta, az átlagnál azonban több könnyű sérüléssel járó baleset volt. A súlyos sérültek száma 37.

„A halálos baleset az M7-es autópályán történt, a figyelmetlen vezetés, a követési távolság be nem tartása okozta” - jegyezte meg Kiss Csaba.

Az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője kiemelte, megkezdődött a nyugati vendégmunkások hazautazása, a következő hetekben emiatt szinte valamennyi autópályán forgalomnövekedésre kell számítani. Minden napszakban, még éjszaka is sok külföldi rendszámú autó közlekedik, akár mindhárom sáv is folyamatosan tele lehet – mondta Kiss Csaba.

Az osztályvezető azt tanácsolja: „fokozottan figyeljük a forgalom ritmusát. Sokszor lehet látni, hogy minimális sebességkülönbséggel előzik meg az előttük haladó járművet, ezért jóval hosszabb ideig tart és fel is tud torlódni mögötte a forgalom. Egy-egy kisebb, hirtelen fékezés koccanáshoz is vezethet. Készüljünk fel a torlódásra, érdemes teletankkal elindulni, még akkor is, ha csak Budapestről a Balatonra megyünk, étel-ital is legyen nálunk. Akit megvisel a nagy meleg, egyedül lehetőleg ne induljon útnak, hosszabb útra orvosi ellenőrzés után vállalkozzon.”

A rendőrség fokozott jelenléttel segíti a megnövekedett forgalmat, torlódás, baleset esetén igyekszik minél hamarabb újra lehetővé tenni a közlekedés folyamatosságát – mondta Kiss Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×