eur:
395.06
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Tőkés László az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról beszélt

Az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról beszélt Tőkés László európai parlamenti képviselő a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szombati, Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott fórumán.

Ezzel néhány évvel ezelőtti, tusványosi kijelentését idézte fel, amely miatt később megfosztották a román állami kitüntetésétől.

Tőkés László a dél-tiroli EURAC Kisebbségi Jogok Intézetének a szakértőit idézve elmondta: Ausztria ma is védhatalmi státust gyakorol a dél-tiroli osztrákok fölött. Mint idézte: jelenleg zajlik a dél-tiroli autonómiastatútum felülvizsgálata, mely során ismét meghatározzák, hogy mi lesz Ausztria szerepe Dél-Tirol vonatkozásában.

"Európai módra Románia és Magyarország is ezenképpen juthatna egyezségre a romániai, erdélyi, székelyföldi magyarság önrendelkezése ügyében" - jelentette ki Tőkés László, aki megköszönte a védelmet és a támogatást Orbán Viktornak.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×