eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Futóverseny és Formula 1 – korlátozások lesznek a hétvégén

Futóverseny miatt változik a forgalmi rend a hétvégén Budapesten. Mogyoródon és környékén Formula 1-es Magyar Nagydíj miatt számítanak megnövekedett forgalomra hétvégén.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szombatról vasárnapra virradóra éjjel futóversenyt rendeznek a Várkert Bazár környékén és a Budai alsó rakparton, ezért erre az időszakra lezárják a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot, valamint szombaton késő este háromnegyed 10-től háromnegyed 11-ig a Palota utat a Dísz tér és a Váralja utca között.

A BKK azt is közölte, hogy a forgalomkorlátozások miatt a 19-es villamos is egész nap módosított útvonalon jár: a Lukács fürdő megálló után a Széll Kálmán téren és a Krisztina körúton át a 17-es, majd az 56A villamos útvonalán éri el a Rudas Gyógyfürdő végállomást.

Budapesten a szombati futóverseny a 16-os busz közlekedését is érinti, vagyis nem megszokott módon lehet feljutni a Budai Várba. A 16-os busz szombat késő este rövidített, a 16A járattal egyező útvonalon a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár. Ezért ebben az időszakban a Budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, vagy 22 óráig a Clark Ádám térről a siklóval érhető el – közölte a BKK.

A hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíj négy napja alatt Mogyoródon és környékén is lesznek jelentősebb forgalmi változások.

A futamot több mint ezer rendőr biztosítja - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„Több ezer gépjármű érkezik négy nap alatt Mogyoródra, illetve a versenypálya környéki parkolókba. A versenypálya körüli, oda vezető utak a verseny minden napján, csütörtöktől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben. Az itt szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja” - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

A futamok ideje alatt a környéken változik a forgalmi rend is – tette hozzá a szóvivő.

„Szombaton és vasárnap az időmérő edzés, illetve a futam előtt a versenypálya, illetve a parkolók felé vezető utak lesznek egyirányúak, amikor pedig vége van a rendezvényeknek, akkor a kifelé vezető utakat egyirányúsítja a rendőrség. Táblák is jelzi, hogy kinek milyen parkolójegye van, és melyik úton érheti el a legkönnyebben azt a helyet, ahol meg tud állni az autójával” - ismertette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×