eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az orvosok a legbetegebbek - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy sokan nem kérik vissza a túlfizetéseiket az adóhivataltól. A Magyar Nemzet szerint nem működnek a kamionok rakományának sugárzását mérő kapuk a magyar-szerb határon.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal március végén 1160 milliárd forintos túlfizetést tartott nyilván, sokan az idő múlásával sem kérik vissza a feleslegesen lerótt összeget, ami öt év után végleg az államkincstárnál marad. Az összeg legnagyobb része, 1050 milliárd forint a Magyarországon működő cégekhez kötődik, az állampolgárok 110 milliárd forinttal fizettek be nagyobb tételt az aktuális kötelezettségüknél.

A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy a mostanáig rendelkezésre álló fél milliárd forintos keret kétszeresét igényelték az állami hűtőgépcsere-pályázatban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közölt adatokból kiderül, hogy eddig 30 ezer pályázatot regisztráltak, az állampolgárok átlagosan 34300 forintot igényeltek.

Legalább két sugárzásmérő kapu nem működik a magyar-szerb határon, amelyeknek az lenne a feladatuk, hogy mérjék a kamionok rakományának radioaktivitását – írja a Magyar Nemzet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely határátkelőkön van üzemen kívül a berendezés. A lap kiemelte, hogy tavaly az Országos Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatvezetője elismerte: a tompai határátkelőn lévő kapuk műszaki okok miatt több mint egy éve üzemen kívül vannak.

A Népszabadság arról ír, hogy az orvosok korábban halnak és a betegebbek, mint az egyéb foglakozást űzők. A lap kiemeli, hogy az orvosok munkája jelentős stresszel jár, és többségük önpusztító életet él.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy rendőrök, a titkosszolgálat emberei és egyéb, biztonságért felelős szakemberek vigyáznak a krakkói Katolikus Világifjúsági Találkozó magyar résztvevőire. Szakértők szerint jelenleg Európában a terrorveszély kockázata ezen az eseményen a legnagyobb. A katolikus összejövetelre több ezer magyar is elutazott, hogy személyesen hallgassák meg Ferenc pápát.

A Magyra Nemzet úgy tudja, hogy egyre kevesebb menedékkérő van az országban, a legfrissebb adatok szerint összesen 1300 menekült tartózkodik Magyarországon. A lap szerint 600 migráns van nyitott táborokban, 700 pedig őrzött befogadóállomásokon jelenleg Magyarországon.

A Portfolio szerint egyelőre csak becslések vannak Nagy Britanniában az Európai Unióból való kilépés pontos gazdasági hatásokról, de szakértők szerint valószínűleg egy enyhébb recesszió, stagnálás várható a szigetország következő negyedévében, a következő három negyedévben egyaránt 0,1 százalékkal csökkenhet a gazdasági teljesítmény.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy a belügyminiszter döntése értelmében mától engedély nélkül szerelhető fel megkülönböztető jelzés az útdíj ellenőrök és a közlekedési hatóság gépjárműveire. A közlekedési hatóság a meghatározott engedély és okmány meglétét ellenőrzi a belföldi és nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatóknál, míg az útdíj ellenőrök az útdíjköteles útszakaszok használatáért fizetendő, a megtett úttal arányos díj megfizetését kontrollálják.

A Pénzcentrum összeállításában arról lehet olvasni, hogy már nem csak a nagycsaládosok és a tartós beteg gyermekek ehetnek ingyen, de azok a családok is, akiknél az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 95 960 forintot. Idén 72 milliárd forintot fordított az állam szociális gyermekétkeztetésre, jövőre ez a összeg még tovább fog emelkedni: 74 milliárdos lesz a keret.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×