eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben - lapszemle

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben – írja a Magyar Idők. Kevesebb szurkoló váltott jegyet az első magyar élvonalbeli fordulóban, mint 1986-ban, a gyászos emlékű mexikói vb-szereplés után. Nem zárja ki egymást a városnéző buszok közötti verseny és a minőségi szolgáltatás – reagált a Program Centrum Kft. vezetője a turisztikai kormánybiztos véleményére.

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben, az Országos Rendőr-főkapitányság szerint jól működik a négy éve bevezetett szabályozás – írja a Magyar Idők. A lapnak a kapitányság főreferense elmondta: számos uniós tagállam figyelmét felkeltette az úgynevezett C-listás előírás.

Kevesebb szurkoló váltott jegyet az első magyar élvonalbeli fordulóban, mint 1986-ban, a gyászos emlékű mexikói vb-szereplés után. Harminc éve 9500 volt az átlagnézőszám a nyitó fordulóban, idén 2708 – írja a Magyar Nemzet. A cikk szót ejt az MLSZ-főtitkár NB I-es kluboknak címzett ajánlásáról és az MLSZ Szurkolói Klub-programjáról.

Nem zárja ki egymást a városnéző buszok közötti verseny és a minőségi szolgáltatás – reagált a Program Centrum Kft. vezetője a turisztikai kormánybiztos véleményére, miszerint helyes dolog a monopólium létrehozása a fővárosi piacon. A buszos cég vezetője szerint eddig azért maradtak el a fejlesztések, mert a főváros maximum egy éves időtartamra adta meg a működési engedélyt.

Korrupcióellenes kampányokra, ismeretterjesztésre és egyéb kommunikációs feladatokra írt ki közbeszerzést a Nemzeti Védelmi Szolgálat összesen 295 millió forint értékben - írja a Magyar Nemzet. A tender eredményhirdetése a napokban várható.

Az azbeszt is hátráltatja a Városliget projektet – olvasható a Magyra Időkben. Jelenleg nincs munkavégzés az azbeszttel közvetlenül érintett területen, a műszaki ellenőr a vizsgálat eredménye alapján – várhatóan egy-két napon belül – dönt majd a munkálatok folytatásáról.

A Népszabadság azt írja: semmi nem valósult meg a tejtermelőknek tett ígéretekből, továbbra is veszteséggel működnek, miközben virágzik az ÁFA-csalás és a termékhamisítás. A tejtermelők ismét az utcára vonulhatnak.

Elsősorban a forintpiacnak szólt az Magyar Nemzeti Bank múlt heti bejelentése az irányadó eszköz korlátozásáról; ezzel újabb eszközt kapott a jegybank, hogy szükség esetén gyengíteni tudja a magyar devizát - vélekednek a Portfolio által megkérdezett alapkezelők. A kötvénypiaci hatásokkal kapcsolatban úgy gondolják, hogy elsősorban a rövid hozamokra tud most hatást gyakorolni az MNB, akár nulla környékére is leeshet a kincstárjegyek jegyzése az átalakítással.

Idén országosan 5-20 százalékkal nőttek az albérleti díjak a tavalyi év átlagához képest. Panellakásoknál is beindult a drágulás - derül ki az Otthon Centrum körképéből, amelyet a napi.hu közöl. Jó tanácsok, mit kell tudniuk a bérlőknek és a bérbeadóknak.

Minden harmadik magyar nem tartja hasznos eszköznek az internetet üdülése megtervezésében – derül ki egy friss kutatásból, amelyről a Pénzcentrum oldalán olvashatnak. A Wi-Fi elérés a magyar utazók 48%-a számára fontos szempont a szálláshely kiválasztásakor – a régióban a lengyelek neteznek legtöbbet a vakációjuk alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×