eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az élelmiszerboltok már biztosan nyertek a foci Eb-vel - lapszemle

Hadházy Ákos pályázik az LMP társelnökségére - erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus. Napokon belül dönt a Fővárosi Főügyészség arról, meghosszabbítják-e a nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál botrányt okozó kopaszok ügyében –írja a Magyar Nemzet.

Az OTP vezetésével alakuló pénzintézeti konzorcium finanszírozhatná az M3-as metróvonal infrastruktúrájának 137,5 milliárd forintba kerülő felújítását, ha az unió nem támogatja a projektet – értesült a Népszabadság. Márpedig a támogatási kérelem elutasítására, illetve a részleges finanszírozásra a lap információi szerint már a kormányzati döntéshozók is egyre nagyobb esélyt látnak.

Hadházy Ákos pályázik az LMP társelnökségére - erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus, aki már közzétette programját az LMP belső fórumán.

Napokon belül dönt a Fővárosi Főügyészség arról, meghosszabbítják-e a nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál botrányt okozó kopaszok ügyében – közölte a Magyar Nemzettel az ügyészség. Még mindig nem tudni, ki lehetett a megbízó.

Bekerült az Interpol nyilvános körözési listájának tíz legkeresettebb embercsempésze közé az a bolgár férfi, aki Magyarországon halálos balesetet okozott, utána pedig megszökött a hatóságok elől – olvasható a Magyar Időkben. Kolyo Georgiev Kolevet az Interpol embercsempészés miatt keresi.

A Brexittel a budapesti turizmus is veszíthet, a font gyengülése miatt ugyanis kevesebb angol turista érkezhet Magyarországra – írja a Világgazdaság. Noha nem Nagy-Britanniából érkezik Magyarországra a legtöbb utazó, de a britek forgalmának a bővülése a legdinamikusabb – mondta a lapnak a Magyar Szállodák és Étteremek Szövetségének elnöke.

Bár kikerült a projekt az uniós elszámolásból, mégis vizsgálódik a Csalás Elleni Európai Hivatal az Országos Roma Önkormányzat irányítása mellett zajlott Híd a munka világába program ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint az uniós hivatal kihallgatta a szervezet volt elnökét. Közben az adó- hatóság tovább nyomozna az ügyben.

Félidejéhez érkezett a futball Európa-bajnokság, és elmondhatjuk: a hipermarketek, a diszkontok és a kisebb élelmiszerboltok már biztosan nyertek az idei kontinenstornával. A vasárnapi magyar–belga meccs előtt a korábbiaknál is többen szerezték be a kánikulában jobban fogyó italokat, egyes élelmiszereket, illetve szurkolói kellékeket – írja a Magyar Idők.

Munka nélkül marad a nyíregyházi dohányfeldolgozó alkalmazottainak többsége, ugyanis a Universal Leaf Tobacco Európa más országában dolgozza majd fel a magyar dohányt – olvasható a Magyar Nemzetben. A termelőknek nem kell aggódniuk, a cég magyarországi érdekeltsége továbbra is megvásárolja tőlük az alapanyagot.

Országszerte 25-30 milliárd forintnyi hiteligényről zajlanak az ügyféltárgyalások az első nulla százalékos uniós hitel kapcsán – írja a Portfolió. Ebből mintegy 10 milliárd forintnyi résznél egészen konkrét a fejlesztési igény és mintegy 3 milliárd forintnyi hitelkérelmet már be is rögzítettek a Magyar Fejlesztési Bank rendszerébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×