eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Új mozaikszó született: bregret - lapszemle

Csökkenhet a fegyintézetek zsúfoltsága az új büntetőeljárási törvény elfogadása esetén, mivel az Igazságügyi Minisztérium által közreadott tervezet a mostaninál szélesebb körben tenné lehetővé az óvadék alkalmazását - közli a Magyar Idők. Folyamatosan nő az iskolakerülő gyerekek száma az általános iskolákban - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság szerint az uniós kilépésre alkotott Brexit után új mozaikszót alkottak a britek kilépésük megbánására, ez pedig a bregret. Eközben tegnapra már hárommillió fölé emelkedett azok száma akik a referendum megismétlését követelik, ám Brüsszel gyorsítaná az Egyesült Királyság leválását.

Csökkenhet a fegyintézetek zsúfoltsága az új büntetőeljárási törvény elfogadása esetén, mivel az Igazságügyi Minisztérium által közreadott tervezet a mostaninál szélesebb körben tenné lehetővé az óvadék alkalmazását - közli a Magyar Idők. A jogintézményt jelenleg alig használják, az utóbbi 13 évben mintegy 2000 próbálkozásból mindössze alig ezer esetben állapították meg a biztosíték összegét, a módosítás azonban pénz mellett értékpapír vagy forgalomképes ingatlan formájában is leróhatóvá tenné a biztosítékot.

Folyamatosan nő az iskolakerülő gyerekek száma az általános iskolákban - olvasható a Magyar Nemzetben. A 2014-2015-ös tanévben már csaknem hatezer diáktól vonták meg a családi pótlékot 50 óránál több igazolatlan hiányzás miatt, miközben egy évvel korábban még csak 5659 gyerektől, a 2012-2013-as tanévben pedig mindössze 5165 diáktól, vagyis két év alatt 20 százalékkal nőtt az általános iskolát mulasztók száma.

Eddig csaknem kilencszáz offshore céget vizsgált át a Nemzeti Nyomozó Irodánál az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított, tíz emberből álló nyomozócsoport - írja a Magyar Idők. A nyomozásban a rendőrség együttműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a közbeszerzési hatósággal, valamint a titkosszolgálatokkal, és elemzik például a sajtóhíreket is.

A védőoltások ellenére az elmúlt három évben jelentősen növekedett a bárányhimlős és a rotavírusos megbetegedések száma, miközben csökken a kullancs által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás előfordulása – ismerteti a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint kevesen figyelnek a megelőzésre, pedig a betegségeknek súlyos kockázatai vannak.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy tárgyaláson dönt arról a Győri Ítélőtábla, hogy a fellebbviteli főügyészség indítványa alapján hatályon kívül helyezi-e a Veszprémben megszületett első fokú ítéletet és elrendeli-e az új eljárást a vörösiszap-perben. Első fokon felmentették a Mal Zrt. vezérigazgatóját és a többi vádlottat sem marasztalták el gondatlan közveszélyokozás és környezetkárosítás miatt.

A magyarok messze a legelégedetlenebbek életükkel az OECD-országok állampolgárai közül - derül ki a szervezet egyik friss, a Portfolio által idézett jelentéséből. A jóléti tényezők jellemzőit régiós összevetésben vizsgáló tanulmány értelmében a legtöbb mutató tekintetében a középmezőnyben foglalunk helyet, ami nem konzisztens a magyarok pesszimista világlátásával.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy felélénkült a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbi adatokhoz képest a vasárnapi boltzár eltörlése nyomán. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A penzcentrum.hu a Tripadvisor listája alapján mutatja be a legnépszerűbb feltörekvő úticélok listáját Európában. Mint írják: a külföldi úticélok közül az előrejelzések értelmében idén Horvátország lesz a legnépszerűbb a magyarok körében, az olasz és a görög tengerpartok mellett, pedig bőven vannak lehetőségek az egyelőre kevésbé felkapott helyeken is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×