eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Bakondi: Brüsszelnek nagyobb figyelmet kell fordítania a választók akaratára

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a brit népszavazási eredmény is arra utal, hogy Brüsszelnek sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a nemzetek, a választók akaratára.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta: "kétségtelen", hogy a brit népszavazás egyik meghatározó körülménye a bevándorlás kérdésköre volt.

Emlékeztetett: a magyar kormány mindig hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlásnak egyfelől fontos biztonsági, gazdasági, közegészségügyi, de ezeken túlmenően ideológiai és politikai hatásai is lesznek. Most "egy súlyos következményekkel járó politikai hatást láthattunk" - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte: az európai biztonság, a schengeni rendszer olyan politikai, gazdasági, társadalmi értéket jelent, amelyet meg kell védeni, s amibe egy "kényszerbetelepítési megoldás" nem fér bele. Úgy vélte, most a britek többsége úgy döntött, hogy a brüsszeli - például a bevándorlás ügyében is jellemző - "esetenkénti diktátumok, beavatkozások" politikájából nem kérnek, hanem inkább önállóan folytatják.

Az unió vezetőinek higgadt reálpolitikusként kell reagálniuk - mondta Bakondi György, megjegyezve: Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválásában bonyolult tárgyalási folyamat várható, amelynek biztonsági kérdései is lesznek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×