eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Lezárhatják a Megyeri hidat - lapszemle

Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része

Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint egyre nagyobb arányban – csaknem negyedrészben – általános iskolások követnek el súlyos szabálysértéseket. Ezek a fiatalok többnyire túlkorosak, sok közöttük a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Az iskolájukból kizárt diákok negyede máshol sem folytatja a tanulmányait.

A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része. A lapnak a fekete ruhás ápolónőként ismertté vált Sándor Mária azt mondta: a bejelentett béremelés nem fogja itthon tartani a szakdolgozókat. Az oktatásügy helyzetéről Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója beszélt a lapnak, s azt mondta: ősztől radikális üzemmódra váltanak.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramjai lendületet adtak a gazdaságnak, de már inkább a piacra jutásban kellene segíteni a kkv-szektort – mondta a Magyar Időknek Lőrincze Péter. Az OECD mellett működő Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottság alelnöke szerint egy járulékcsökkentéssel párhuzamosan végrehajtott béremeléssel mindenki jól járna: nem nőne a cégek terhe, a dolgozó többet vinne haza, megugrana a fogyasztás, ezzel pedig emelkednének az állami költségvetési bevételek is.

Két éven át ötszázötvenmillió forintért vásárol hirdetési felületeket a Budapesti Közlekedési Központ, hogy megismertesse az utasokkal az elektronikus jegyrendszer használatát - tudta meg a Magyar Idők. A társaság július 29-ig várja az ajánlatokat a feladatra. A BKK néhány napja a független mérnöki feladatok ellátására is tendert hirdetett 350 millió forint értékben.

A Népszabadság arról ír, hogy már ideiglenes forgalomba helyezési engedélye sincs a Megyeri hídnak. A döntés mögött az állam és Szigetmonostor önkormányzata közti évtizedes vita áll. A lap szerint, ha nem jutnak dűlőre, a szabályozás értelmében le kellene zárni az engedély nélkül működő hidat.

Kiköltözteti otthonából a MÁV Szimfonikusokat az állam, és elajándékozza a Károlyi-palotát – írja a Magyar Nemzet. A Múzeum utcai épület – a parlamenti többség döntése értelmében – egy egyházi vagyonkezelőhöz kerül.

Egyre többször és egyre többet fizetünk bankkártyával, több az elfogadóhely, miközben közel két év óta először csökkent a kártyás készpénzfelvételek értéke is az idei első negyedévben – összegzi az adatokat a Portfólió. A portál szerint rossz hír, hogy még mindig 1,8-szer több pénzt veszünk fel a kártyánkkal, mint amennyit vásárolunk vele.

Olyan mértékben halmoznak fel készpénzt a profi befektetési szakemberek, amire több, mint egy évtizede nem volt példa. Mindezt úgy, hogy alapvetően még növekedést várnak a világgazdaságtól és a vállalati profitokkal szemben is egyre kedvezőbbek az elvárások. A napi.hu szerint ezt akár vételi jelzésként is lehet értékelni.

Hamarosan ötven, nagy befogadóképességű elektromos vonatra ír ki közbeszerzési pályázatot a MÁV – olvasható a Pénzcentrum oldalán. A hatszáz férőhelyes emeletes vonatokkal az elővárosi közlekedést szeretnék javítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×