eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Így írtak a magyar lapok a győzelemről

Magyarországon még a politikai napilapok is a címlapjukon számoltak be szerdán arról, hogy a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság keddi csoportmérkőzésén.

Nemzeti Sport:

"Hihetetlen! Elfogynak a jelzők: csodálatos meccsen fantasztikus győzelmet aratott a válogatott. Minden várakozást felülmúló diadallal mutatkozott be a kontinensviadalon Magyarország. Lassan ízlelgessük: Izland ellen szombaton már a továbbjutás lesz a tét..."

Népszabadság:

"Mámor Bordeaux-ban, eufória az országban. A futball hatalom. Idehaza ugyanis eddig nem látott jelenetek játszódtak le tereken, vendéglátó-ipari egységek környékén, utcákon."

Magyar Idők:

"Parádés győzelem Ausztria ellen. Máris a továbbjutás kapujában. A sors tegnap valamit törlesztett a magyar labdarúgással szembeni, több évtizedes adósságából. Majd' kétezer kilométerre az otthontól több honfitársunk foglalt helyet a lelátón, mint egy komplett NB I-es fordulóban összesen - ki merészeli ezek után azt állítani, hogy nem szeretjük a focit?"

Magyar Hírlap:

"Álomkezdés az Európa-bajnokságon, két góllal megvertük az osztrákokat. A magyar válogatott már az első fordulóban többet tett, mint amennyit összességében vártunk tőle ezen a tornán. Ennél szebbet álmodni sem mertünk. Csak kiböjtöltük, 16 068 nap elképesztően hosszú idő, s ennyi ideje már, hogy legutóbb Eb-meccsen futballozott a magyar válogatott."

Népszava:

"Ilyen remek kezdésről álmodott minden magyar, ugyanis kedvező esetben akár egy döntetlen is elég lehet Izland ellen a továbbjutáshoz."

Origo.hu:

"Könnyfakasztó győzelem: legyőztük Ausztriát! A magyar csapat remekül játszott, meglepte az osztrákokat, és teljesen megérdemelten győzte le ellenfelét első Eb-csoportmeccsén. A támadó felállás nemcsak minket, szurkolókat lepett meg, hanem az osztrákokat is."

Index.hu:

"Csodálatos győzelemmel tértünk vissza az Eb-re. Emberelőny is segített, de végig magabiztosan, stabilan játszottunk az Európa-bajnokság első meccsén."

Blikk.hu:

"Folytatódik a focicsoda! Legyőztük a nagyképű osztrákokat az Eb-n."

Borsonline.hu:

"Ez maga a mámor: lefociztuk az osztrákokat! Micsoda mámor! Nekünk nem volt elég, hogy 30 év után részt veszünk egy világeseményen, nem akartunk pofozógépek lenni, bátor, szervezett és jó játékkal bejelentkeztünk a három pontért."

Csakfoci.hu:

"Fantasztikus rajt: Kétgólos osztrák-veréssel indította a válogatott az Eb-t. A magyar válogatott olykor kiválóan játszva, megérdemelten győzte le Ausztriát. Fantasztikus este volt. Nem akarunk semmit elkiabálni, de óriási lépést tettünk a legjobb 16 közé."

NB1.hu:

"Ausztria kipipálva! Köszönjük Ádám, hogy nem adtad fel! Jelentjük a csoda bekövetkezett, de ha már az álmainkat éljük, akkor merjünk továbbra is nagyot álmodni, és ugyanezzel a mentalitással verjük meg legközelebb Izlandot is."

Rangadó.hu:

"A második félidőben ahogy kijöttünk, varázsütésre megváltozott minden. Technikailag sokkal jobbak voltunk, elkezdtünk jobban játszani, mint az osztrákok. A kiállítástól függetlenül az osztrákok fölé kezdtünk nőni. Nyugodtan játszottunk, szép támadásokat vezettünk. Az első gól után egy csapat volt a pályán."

Szlovákia:

Újszó.com:

"Szenzáció: győztek a magyarok, Szalai a mennybe ment. Fantasztikus 2-0-s győzelemmel kezdte a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságot: a papíron sokkal esélyesebb osztrákok ellen a másfél éve gólképtelen, sokszor kifütyült Szalai Ádám lőtte az első gólt."

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×