eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Folytatódik a változékony időjárás

A jövő héten is folytatódik a változékony idő: többször lehet eső, a szél akár viharossá is fokozódhat, de már több napsütés várható, melegszik is a levegő, néhol 35 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Elszórtan - főként az Alföldön és a Nyugat-Dunántúlon - zivatar is kialakulhat, nagyobb mennyiségű csapadék délkeleten hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a többórás napsütés mellett ismét több helyen valószínű zápor, zivatar, de estétől kiderül az ég. A minimumhőmérséklet 11-16 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-27 fok között alakulnak.

Csütörtökön többnyire napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki záporeső, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb 28-33 fok között alakul.

A napsütés mellett pénteken is lehet helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. A nappali maximumok 27-35 fok között alakulnak, északnyugaton valószínű 30 fok alatti érték, a legmelegebb pedig az Alföldön ígérkezik.

Szombaton is napos idő várható. Főként nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 25-30, keletebbre 30-35 fok között várható.

Vasárnap ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. Napközben 24-32 fokig melegszik a levegő, nyugaton valószínű a hűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×