eur:
392.36
usd:
362.49
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Szenior képzést indít a Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Szenior képzési programot indít az 50 év fölöttieknek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) szeptembertől, hogy a korosztály frissítse, bővítse ismereteit, és megőrizze szellemi aktivitását - jelentette be az egyetem rektora Debrecenben.

Bölcskei Gusztáv elmondta: az országban már több felsőoktatási intézmény indított szenior képzését. A DRHE az első egyházi intézmény, amely csatlakozott ehhez. A képzés feltétele a betöltött 50. életév, illetve a középfokú végzettség. A felsőfokú végzettséget nem nyújtó képzés időtartama négy félév. A képzés ingyenes, annak teljesítését félévente tanúsítvány, a 4. félév végén pedig díszoklevél igazolja.

Az idei első félévben előadást tart majd mások mellett Papp Lajos szívsebész, Bölcskei Gusztáv és Czibere Károly szociális és felzárkóztatásért felelős államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×