eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Elfogadta a 12. kerületi képviselő-testület a Normafára vonatkozó kerületi építési szabályzatot. Jelentősen visszaléptek a korábbi beépítési elképzelésektől.

A Normafa törvény által 2013-ban megteremtett beépítési lehetőségektől 90 százalékban visszalépett a 12. kerületi önkormányzat a legutóbbi testületi ülésen a kerületi építési szabályzat elfogadásával.

Váczi János alpolgármester a döntést azzal indokolta, hogy az eddigi egyeztetések, valamint az egy évvel ezelőtti helyi népszavazás tapasztalatai alapján a legelső elképzeléshez képest jóval visszafogottabb tervek születtek a terület rehabilitációjára, a kerületi építési szabályzatot pedig ehhez a csökkentett műszaki tartalomhoz igazították.

Mindez azt jelenti, hogy a Normafa törvényben is szűkebbre szabhatják a beépítést, utóbbi módosítása már szintén folyamatban van az önkormányzat tájékoztatása szerint.

A csaknem 380 hektáros területen az szabályzat szerint a Harangvölgyben 0 százalékra, az erdős területeken pedig 0,1 százalékra csökkentették a beépíthetőséget, vagyis kizárólag kiszolgáló helyiségeket, illemhelyet és pelenkázót építhetnek az erdős területeken is.

Jelentős fejlesztések várhatóak viszont a Gyermekvasút-Eötvös út-Konkoly-Thege Miklós út által határolt sávban. A tervek között szerepel az Olimpia szálló teljes vagy részleges lebontása, helyén egy közpark építése. Így közvetlen gyalogos kapcsolatot teremtenének a Normafa és a Széchenyi-hegy között.

Az Eötvös út Normafa út ás Síház között szakaszának forgalmát a Gyermekvasút nyomvonala mellett kialakítandó új útra helyeznék, míg a Konkoly-Thege Miklós út felső részén egy parkoló helyeket hoznának létre, ami lehetővé tenné, hogy megszüntessék a Síház melletti parkolót és a buszfordulót.

A kerületi szabályozási terv része az is, hogy Eötvös út 48-as számú védett villaépületben hoznák létre a Normafa információs központját, a nagyobb léptékű fejlesztések részeként itt lenne a Széll Kálmán térig meghosszabbított fogaskerekű felső végállomása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×