eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Fénykorát éli a külföldi csomagküldés - lapszemle

Népszabadság: az Európai Bíróság kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen. Napi.hu: a generációváltás világszerte nagy gondot jelent a családi tulajdonú cégek számára.

A Magyar Idők szerint a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék januárban bevezetett rendszere jól működik. Az év első három hónapjában ugyanis mindössze 170 szülő esetében kellett szüneteltetni a nevelési támogatást azért, mert az óvodás korú gyermek igazolatlan hiányzásainak száma meghaladta a húszat - írja a lap.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az Európai Bíróság kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt. Csehország és Szlovákia után Magyarország lehet a harmadik tagállam, amelyet az Európai Unió faji egyenlőségről szóló irányelvének megsértése miatt vonnak felelősségre - emlékeztet a lap.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az Oktatáskutató és -Fejlesztõ Intézet jelentése szerint az állami kísérleti tankönyvekből nehezen lehet jól felkészülni az érettségire. A megkérdezett tanárok úgy látják, hogy a tankönyvek egy része nem felel meg a kimeneteli követelményeknek, és az eredményes tanításhoz a pedagógusoknak ki kell egészíteniük azokat.

A napi.hu azt írja, hogy a generációváltás világszerte nagy gondot jelent a családi tulajdonú cégek számára. Egy felmérés szerint tíz vállalkozásból nyolc nem éli túl ezt a váltást. Így van ez Magyarországon is, sőt a helyzet talán még súlyosabb. A magyar milliárdosok döntő többsége ugyanis a rendszerváltáskor indította vállalkozását, ezért a gyermekek és az unokák belépése már igencsak esedékes - olvasható a portálon.

A Portfolio szerint a napokban jelenik meg egy új miniszteri rendelet a Felelős Akkreditált Közbeszerzési Szaktanácsadó rendszer, vagyis a Faksz létrehozásáról. Aki legalább egy eurót nyert uniós pályázaton, vagy meghatározott értékhatár felett magyar közpénzt költ el, annak kötelező lesz igénybe vennie a több száz FAKSZ egyikét.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy fénykorát éli a külföldi csomagküldés, ezért a portál a kellemetlen meglepetések megelőzése érdekében összeszedte, hogy mire kell figyelni, ha valaki ilyen szolgáltatást vesz igénybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×