eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Egy British Airways járat miatt riasztották a Gripeneket

A legmagasabb szintű riasztást rendelték el szombaton a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának. A British Airways egy Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgépe a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással, ezért a Gripenek biztosították a légterünkön való áthaladását - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A legmagasabb szintű riasztást rendelték el 2016. április 30-án a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának.

A British Airways egy a Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgépe a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással.

A magyar légierő készültségben lévő Gripenjei 12 óra 55 perckor szálltak fel, hogy a gép magyar légtérbe érkezésekor elfogják, azonosítsák a járatot és biztosítsák annak légterünkön való áthaladását.

A légiközlekedési szabályokat megsértő Boeing utasszállító Magyarország légterében a Gripenek jelenlétét látva felvette a kapcsolatot a földi irányítással, majd elhagyta hazánk légterét. A készenléti géppár 13 óra 21 perckor befejezte feladatát és leszállt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×