eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kúria-elnökhelyettes: közönséges gyilkosságok történtek az 1956 utáni megtorlás során

A Kúria elnökhelyettese szerint az 1956-os forradalom utáni megtorlás során közönséges gyilkosságok történtek az igazságszolgáltatás felhasználásával.

Kónya István az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában arról beszélt, hogy nem az egykori halálos ítéletek hatályon kívül helyezése a cél, hanem a döntések megsemmisítése, mintha azok meg sem történtek volna.

Azt mondta, hogy a forradalom után nem egyszerűen törvénysértő pereket folytattak le, hanem "előre kitervelt gyilkosságokat" hajtottak végre, és az igazságszolgáltatás érdeke is azt kívánja, hogy "kivezessük a múltunkból ezeknek az ügyeknek emlékét".

Hozzátette: Nagy Imrének esélye sem volt arra, hogy tisztázza magát. Úgy fogalmazott, hogy az egykori miniszterelnöknek nem peres ügyét tárgyalták a bíróságon, hanem mások által megírt és eldöntött végzete volt.

Kónya István közölte, hogy az '56 utáni megtorlás részeként 220-250 halálos ítéletet hajtottak végre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×