eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Már online is jóváhagyható a tankönyvrendelés

Az interneten keresztül is jóváhagyhatja a szülő gyermeke tankönyveit. A Könyvtárellátó Nonproft Kft. a napokban indította el a szülői felület szolgáltatását. A KELLO ügyvezető igazgatója elmondta: a szeptemberben iskolát kezdő első osztályosok már nem használt, hanem új tankönyveket fognak kapni.

„Idén leteszteljük a rendszer működését, hogy mennyire nyitottak az iskolák arra, hogy a papír alap helyett online módon hagyassák jóvá a szülőkkel a tankönyvrendeléseket, illetve a szülők mennyire nyitottak arra, hogy elektronikusan töltsék le a számlákat és bankkártyával online ki tudják fizetni a számláikat. Nincs tapasztalatunk ezzel kapcsolatban, de hiszünk abban, hogy ez az irány előremutató” - emelte ki a KELLO ügyvezető igazgatója.

A szülői felületen a diákadatok megadásával megtekinthető és jóváhagyható az iskola által leadott aktív rendelési adatokat, regisztráció után bejelölhető, hogy elektronikusan szeretne-e számlát és milyen módon szeretne fizetni, később pedig láthatja a pénzügyi egyenlegét: mit fizetett ki, mivel tartozik, mikor kell fizetnie. Mindenki be tud lépni, az is, aki nem fizet a tankönyvért – tette hozzá Tőczik Zsolt.

„Ez egy kényelmi szolgáltatás, az iskolákra bízzuk, hogy aktiválják-e az internetes jóváhagyást vagy továbbra is papíralapon kérik ezt a szülőktől” - mondta el a KELLO ügyvezető igazgatója.

Tőczik Zsolt megjegyezte: „ha a szülő nem ért egyet egy tankönyvrendeléssel, a felületen jelezheti, ekkor a rendszer a tankönyvfelelősnek üzenetet küld. Neki akkor fel kell vennie a kapcsolatot a szülővel.”

A szülői jóváhagyást eddig is be kellett szereznie az iskolának, most a papír forma digitális formával is bővült, a rendelési folyamat mindezt nem lassítja – fűzte hozzá a KELLO ügyvezető igazgatója.

Első-, második, harmadik és negyedik osztályban a diákok térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez. Ezeket ettől az évtől kezdve elsőben és másodikban már nem kötelező ezeket visszaadni év végén, mert mindig újakat rendelnek – hangsúlyozta Tőczik Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×