eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kéményseprőket toboroz a katasztrófavédelem

Kéményseprőket toboroz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A jelentkezési határidőt meghosszabbították, így a szervezethez április végéig jelentkezhetnek a kéményseprők – mondta az InfoRádiónak Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

„A kéményseprői tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprői szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján ez év második felétől, vagyis 2016. július 1-jétől a katasztrófavédelem, mint szolgáltató fog megjelenni a kéményseprői piacon. Ez azt jelenti, hogy a katasztrófavédelemnek lesz egy kéményseprői szerve, ahol kéményseprők fognak dolgozni, és ők fogják a lakossági sormunkákat végezni” - közölte Hajdu Márton.

Emlékeztetett: az önkormányzatok február végéig nyilatkozhattak arról, hogy a katasztrófavédelemtől szeretnék-e igénybe venni ezt a szolgáltatást vagy sem. Ennek alapján jelenleg 15 megyében, 1830 településen fogja ellátni a kéményseprőipari tevékenységet a katasztrófavédelem illetékes szerve.

De továbbra is várja a katasztrófavédelem a kéményseprők jelentkezését.

„Eddig megfelelő létszámban jelentkeztek kéményseprők, de továbbra is keresünk kéményseprő szakmunkásokat és kéményseprő mestereket” - közölte.

De számos jelentkező jelezte, hogy más ügyintézési határidő miatt az eredeti határidőig – április 15-ig – nem tudták benyújtani a jelentkezésüket, és az érdekvédelmi képviselet is közölte, hogy többen jelezték nekik, nem tudják teljesíteni a határidőt. Így annak érdekében, hogy mindenkinek a jelentkezése beérkezhessen, és mindenkiét el tudjuk bírálni, április végéig meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt” - indokolta Hajdu Márton.

„Azok a kéményseprők, akik átkerülnek az Országos Katasztrófavédelemhez, az országos átlaghoz képest mindenféleképpen magasabb jövedelemre számíthatnak, illetve fix bérezésre, ezen felül pedig a további pluszjuttatások is kiemelkedőek lehetnek, hiszen cafeteriában részesülnek évi 200 ezer forint értékben, valamint természetesen a felmerülő utazási költségeket is fizeti a szervezet” - közölte a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy a július 1-jei változásból az emberek mit fognak érzékelni, Hajdu Márton elmondta: "elsősorban azt, hogy a kormány döntésének megfelelően ingyenessé válik a lakossági sormunka, így ezért nem kell fizetniük. Ezen felül pedig remélhetőleg csak a pozitív oldalát fogják érezni: kapnak majd egy tájékoztatást arról, hogy a településükön a katasztrófavédelem a szolgáltató, ezentúl mi fogjuk végezni a sormunkát. A jövőben pedig tervezzük a rendszer további fejlesztését, így a jelentkezésre, a sormunka előjegyzésére vonatkozóan is várhatóak további fejlesztések” - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×