eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Milliókért autóznak a miniszterek - lapszemle

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy a legtöbb kórházban nem teljesülnek a minimumfeltételek, az ÁNTSZ mégsem indít vizsgálatot. A Magyar Idők szerint a magyarokat érdekli a legjobban a nyári labdarúgó Európa bajnokság.

A Népszabadság szerint 3,9 millió forintba került tavaly a Hódmezővásárhelyre naponta hazajáró Lázár János miniszter autós ingázása, míg Rogán Antal naponta nyolcszor is megtehette az utat lakása és munkahelye között és vissza az állami kisbusszal. A lap által kikért adatokból kiderül, hogy 2015-ben hét kormányzati autóba is kétmillió forint felett tankoltak.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy a legtöbb kórházban nem teljesülnek a minimumfeltételek, az ÁNTSZ mégsem indít vizsgálatot, még a kórházi fertőzésekről szóló, intézményenként bontott adatokat sem hajlandó kiadni, amelyeket gyakran nem is jelentenek az intézmények. Legalábbis ezt nyilatkozta az újságnak interjút adó Asbóth Márton annak a Társaság a Szabadságjogokért civilszervezet betegjogi képviselője, amely pert indított az adatok megismeréséért.

A Magyar Idők arról ír, hogy még soha nem töltötte be az elmúlt hetven évben sem női, sem pedig a kelet-európai térségből való politikus az ENSZ főtitkári tisztét. Ezért is kíséri ezúttal különös figyelem a hivatalából az esztendő végével, tíz év elteltével távozó dél-koreai Ban Ki Mun utódlását. A lehetséges jelölteket megismerheti a Magyar Idők összeállításából.

A Magyar Idők szerint a magyarokat érdekli a legjobban a nyári labdarúgó Európa bajnokság. A versenyen részt vevő országok közül ugyanis tőlünk foglalnak a legtöbben szállást a franciaországi eseményekre. Bordeaux-ban június 14-re, vagyis az osztrák – magyar meccs napjára a helyi szállások mindössze 4 százaléka érhető el. Hasonló a helyzet a második, Izland elleni meccs helyszínén, Marseille-ben is.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy egy beterjesztett törvénymódosítás alapján fizetőssé válhatnak a jövőben a természetes fürdővizek menti illemhelyek. A Balatoni Szövetség szerint az így keletkező többlet segítséget jelenthetne az önkormányzatoknak, sokan közülük azonban idén még nem vezetnék be a változtatásokat.

A Népszabadságból megtudhatják: több színház műsorát is megváltoztatja, hogy kórházba került Kulka János. A színészt szerdán szállították be az Amerikai úti kórházba, ahol azonnal megoperálták. A művész színjátszóhelyén a Katona József Színházban arra is figyelnek, hogy a műsorváltozás és a beugrás ne hátráltassa a készülő előadásokat, ezért bizonyos estékre pótpróbákat raknak be.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a francia Engie (GDF Suez) választott bírósági eljárást indított Washingtonban a magyar állam ellen. A cég szerint az Orbán-kabinet nem biztosítja magyarországi gázhálózataik, az Égáz-Dégáz hozamát. El is adnák ezeket a magyar államnak, a tárgyalások tényét elismerték. A tét százmilliárdos nagyságrendű.

A Magyar Nemzet szerint egyre több a kínai és az orosz lakásvásárló, a külföldre költözött magyarok viszont, úgy tűnik, nem állnak sorban a hazai eladóknál. Persze nem tudni, hogy a hirdetési oldalak keresési statisztikái mit takarnak, de a közvetítők ajtaján egyelőre nem dörömbölnek Londonban vagy Münchenben élő honfitársaink.

A Magyar Időkből megtudhatják: még nyáron megjelenhetnek a közepes élelmiszeripari cégek beruházásait segítő pályázatok. A mintegy 47 milliárdos keretből 22 milliárd forinthoz kedvezményes hitel formájában juthatnak a vállalatok.

A Portfolio arról ír, hogy hónapok óta tartó ralit követően kezdett el ismét lefordulni a réz árfolyama. A befektetők feltehetően megijedtek annak láttán, hogy Kínában csúcsra emelkedtek a színesfémből a készletek. A vélemények azonban erősen megoszlanak arról, mindez mit jelez a mögöttes keresleti folyamatokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×