eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Palkovics: 25 százalékkal több pénzt kap a KLIK utódszervezete

Jövőre több mint száz milliárd forinttal nő a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetése - mondta az InfoRádiónak Palkovics László. Az oktatási államtitkár hozzátette: ez mintegy 25 százalékos növekedést jelent. A cél pedig a működési költségek csökkentése.

Palkovics László közölte: „az elmúlt néhány napban egyértelműsítettük, hogy az állami fenntartó költségvetése 2017-ben közel 25 százalékkal, tehát százmilliárd forintnál nagyobb összeggel lesz magasabb, mint ami egyébként ebben az évben szerepel a költségvetésben.”

Az oktatási államtitkár hozzátette: „az a cél, hogy ez egy optimálisan működő szervezet legyen. Bízom abban, hogy az új szervezet adminisztratív működése nem fog többe kerülni, mint az eddigiek. Sőt a további optimalizálás érdekében alakítjuk át a szervezetet. Arra, hogy milyen lesz, több lehetőség van. A minisztérium egy olyan szervezet létrehozását támogatja, ahol az iskolához közel van a döntés helye, tehát lényegesen kisebb, önálló költségvetési szervként működő, kicsit a szakképzési centrumokra hasonlító szervezet jön létre, ami azokat a hibákat, amelyeket a központosított egyetlen szervezet eddig produkált, ki tudja küszöbölni.”

„A javaslat néhány héten belül a kormány előtt kell hogy legyen, hiszen azt a célt tűztük ki, hogy július 1-jével ez az új szervezet föl fog állni, szeptembertől pedig működik. A működési rendjének kérdései is tárgyalási pontok a sztrájkbizottsággal, erről is fogunk tárgyalni hétfőn” - hangsúlyozta Palkovics László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×