eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Elindult a Toborzó Országfutás

Az egész országon átívelő toborzó futást szervezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság annak érdekében, hogy közelebb vigye az emberekhez a honvédelem ügyét.

A Toborzó Országfutás 2016 szerda reggel rajtolt a fővárosban, a Budapesti Honvéd Sportegyesület területéről. A bemelegítésen Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is részt vett.

A futók a 2016 kilométeres útvonalon több mint 200 települést érintenek, végül május 20-án futnak célba Budapesten.

A futás ünnepélyes indításával egybekötött sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára azt mondta, reméli, hogy a több mint 200 településen, 350 váltóponton áthaladó sportrendezvényhez a katonák mellett minél több civil, köztük minél több fiatal is csatlakozik majd.

Az államtitkár közölte: kiemelt céljuk, hogy a fiatal generációk figyelmét ismételten felhívják az összefogás és az együttműködés fontosságára, a honvédelmi nevelés és a honvédelem ügyének támogatására, valamint a sport értékeinek és az olimpiai szellemiségének közösséget megtartó erejére.

A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Az idei nyári olimpiai játékok kapcsán pedig a futás a magyar olimpiai csapat sportolói előtt is tiszteleg.

Vargha Tamás elmondta: a honvédség kötelekébe való toborzás, a honvédelem ügyének népszerűsítése mellett idén - az olimpiai évben - a honvédség "egyedülálló" rendezvényét összefűzik a sport és az egészséges életmód népszerűsítésével is.

Az államtitkár szavai szerint a Magyar Honvédség szolgálatának - amely már több mint 160 éve a nemzeti összetartozás jelképe - embert és jövőt formáló hatása van. A haza jelenti a jövőt, a személyes, a családi és a nemzeti sorsot is, ezért a haza fogalmától elválaszthatatlan a hazaszeretet, amelyből viszont következik az önvédelem és a közösség védelme, a hon védelme.

Vargha Tamás azt hangsúlyozta: napjainkban új típusú kihívásokkal is szembe kell néznünk, ehhez szükségünk van képességeinkre, tartalékainkra, azok megújítására és bővítésére, illetve a társadalom támogatására is.

A sport pedig - mondta - mindennél alkalmasabb arra, hogy "lebontsuk az egyes emberek között húzódó válaszfalakat, mert figyelmünket a szolidaritásra, a másik ember elfogadására és tiszteletére irányítja, és ezzel is a békés együttélésre nevel".

A honvédelmi államtitkár közölte továbbá, hogy az elmúlt évszázadban és évtizedben a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló sportolók kiemelkedő olimpiai és világbajnoki eredményeikkel "nemzetünk sportsikerekben gazdag kulturális örökségét is gyarapították".

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×