eur:
394.98
usd:
367.77
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Tucatszámra épülnek a luxusszállodák Budapesten – lapszemle

A Budapest környéki elővárosi közlekedés átmeneti likviditásának biztosításához hárommilliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány – írja a Magyar Idők. Tucatszámra épülnek a luxusszállodák Budapesten – írja a Portfolio.

A Budapest környéki elővárosi közlekedés átmeneti likviditásának biztosításához hárommilliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány – írja a Magyar Idők. A határozat szerint a kormány elrendeli hárommilliárd forint egyszeri átcsoportosítását azonnali határidővel. A kormány felkéri továbbá a nemzetgazdasági minisztert, hogy biztosítsa ezt az összeget június 30-ig. Eredetileg Budapest havi egymilliárd forintot kért az agglomerációs járatok működtetéséért, az állam a tételes elszámolásig azonban csak ennek felét nyújtja.

Tucatszámra épülnek a luxusszállodák Budapesten – írja a Portfolio. A szállodaipart az optimizmus jellemzi, ami mind a fejlesztési, mind pedig a befektetési piacon tetten érhető. A befektetők Budapesten is több projekt elindítását tervezik, mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobát tartalmazó beruházással gazdagodhat hamarosan a főváros. De vidéken is több projekt megvalósulása várható, ahol a foglaltsági és bevételi-jövedelmezőségi mutatók látványos emelkedése szintén ösztönzőleg hat a fejlesztőkre.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy különleges kísérletre vállalkozott a két Szokolay Balázs, a népzenei dudás-furulyás Dongó és a zongoraművész: Bartók elkötelezett híveiként olyan műsort raktak össze, amely a zeneszerző népzenei ihletésű műveit a népi hangszeres előadásmód felől közelíti meg, ugyanakkor igyekszik a leghitelesebben képviselni Bartók művészetét. A műsor kuriózumaként Rost Andrea is fellép.

A magyar alkotmánnyal ellentétes, és ezért jogerőre sem emelkedhet az európai bizottság által a menekültek elhelyezésére javasolt kvótatervezet – tudta meg a Magyar Idők Ifj. Lomnici Zoltántól. A szakember szerint az alkotmánybírósági vizsgálat mellett a döntő szót a kormány kvótaellenes referenduma mondhatja ki a döntő szót.

A z ország tizenöt településén szórólaposztással hívja fel ma a figyelmet a Tanítanék Mozgalom pénteki tiltakozó megmozdulására a Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért elnevezésű csoport – olvasható a Magyar Nemzetben. Nevükhöz fűződik a február 29-i, Nem leszek suliban címmel futó akció megszervezése.

A Népszabadság a gyorskorcsolyázó Liu testvérpárról írt portrét. A cikkből megtudhatják, miként került Magyarországra az édesapjuk, a fiúk miként ismerkedtek meg a korcsolyázással, és mi kellett Szöulban a világbajnoki aranyéremhez.

A gyártási stratégiák nagymértékben meg fognak változni, ami miatt a termelésben dolgozó szakemberek közül majdnem mindenkinek tovább kell képeznie magát – erről beszélt a Magyar Időknek Lepsényi István. A gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár szerint válságállóvá teszi Magyarországot az ipar.

A Magyar Nemzet szerint egymásnak ellentmondó állítások láttak napvilágot arról, hogy folyik-e nyomozás amiatt, hogy az állami tulajdonú TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. milliárdos összegeket tartott a brókerbotrányba belebukott Hungária Értékpapír Zrt.-nél. Az agrártárca feljelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányság még tavaly elutasította, Pintér Sándor ugyanakkor a napokban írásba adta, hogy a nyomozás folyamatban van. A jelenleg végelszámolás alatt lévő cég kapcsán az egyik állítás nyilvánvalóan nem igaz.

Ebben a hónapban lezárulhatnak az egyeztetések a Balaton déli partjára tervezett gigantikus vízi élményparkról – írja a Portfolio. A 700 milliárdos projekt vezetője azt mondta: két helyszínről tárgyalnak, a sonline.hu szerint Balatonszemes lehet az egyik esélyes.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×