eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Nyitnak a napozóteraszok - lapszemle

A Magyar Idők azt állítja, hogy a többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. A Magyar Nemzet szerint az ellenőrzések miatt 20 százalékkal javult a napi takarítás minősége a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban, és csökkent a fertőzések aránya is.

A Magyar Idők azt állítja, hogy a többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. A napilapnak Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke azt mondta, az újranyitással jelentős számban kellene pótolni az egyébként is hiányzó munkaerőt, illetve a jövedelmeket. Emellett vasárnapra 100 százalékos bérpótlék jár, amely éves szinten milliárdos nagyságrendű pluszköltséget jelentene a cégeknek, amelyet továbbháríthatnak a fogyasztókra.

A Magyar Nemzet szerint az ellenőrzések miatt 20 százalékkal javult a napi takarítás minősége a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban, és csökkent a fertőzések aránya is. Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója egy rendezvényen azt mondta, a kórházban négy osztályon UV-lámpával ellenőrizték a takarítás minőségét, az adatokat megosztották a takarítókkal, majd folyamatosan figyelték a változásokat. Ezzel egy időben több beteg arról számolt be az újságnak, hogy a legtöbb kórházban sem fertőtlenítő, sem szappan, több helyen még vécépapír sincs.

A Népszabadság azt írja, hogy kedvezőbb besorolást kaphat a szélenergiából nyert áramnál és szabályozási szempontból zöldnek számíthat a hulladékégetőkben termelt energia. Emellett a támogatás az általános európai gyakorlattal szemben nem normatív lesz, és nem fedi le a zöldenergia-szektor teljes termelését sem.

A Népszabadság információi alapján a Testnevelési Egyetem rektora azt javasolja, egy év alatt szerezhessenek könnyített tudományos fokozatot a testedzők. A Magyar Rektori Konferencia megbízásából egy új, speciális sporttudományi doktori fokozatszerzési rendszer kialakításáról írt tervezetet Mocsai Lajos. A rektor ötlete a lap szerint lényegében az 1993 előtti időszakot hozná vissza.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Sápi Attila, az év elején eltűnt zuglói MSZP-s önkormányzati képviselő korábbi politikai és üzleti kapcsolatait veszik górcső alá a nyomozók ezekben a hetekben, mert eddig eredménytelenül keresték a férfit, akinek az adatok szerint nem voltak haragosai. Sápit egy hónapja több bizottságból is visszahívták, de arról a helyi pártok sem tudnak, hogy eltűnésének bármi köze is lenne alig egyéves képviselői munkájához

A Magyar Időkből megtudhatják, hogy holnaptól több intézményben üzemelnek a napozóteraszok. A Gellért fürdő külső medencéjében már a jövő héten lehet lubickolni. A legtöbb strandon április végén kezdődik a szezon. Amíg a tömeg a vízben hűsöl vagy sportol, több milliárd forintból újulnak meg Budapest patinás fürdői.

A Napi.hu arról ír, úgy tűnik, a német politikai elit kész arra, hogy újra mentőövet dobjon a visszafizethetetlen adósságai miatt fuldokló Görögországnak. Ez óriási fordulat ahhoz képest, hogy tavaly nyáron még azt mérlegelték, kiszorítják az eurózónából a fizetésképtelen országot.

A Portfolioból megtudhatják: önvezető kamionokból álló konvojok forradalmasíthatják az európai szárazföldi szállítmányozást - vélik annak a kísérletnek a szervezői, amelynek részeként először teljesítettek határokon átívelő útvonalat félig automatizált teherautó-kötelékek. Az önvezető kamionokból álló hat kötelék szerdán érkezett meg a kísérlet végállomásaként kijelölt rotterdami kikötőbe.

A Pénzcentrum.hu szerint a magyarok egyik népszerű tengerparti nyaralóhelyére, Sarm el-Sejkre úgy kell összevadászni a pihenni vágyókat a tavaly októberi terrorcselekmény óta. Pontosan emiatt hatalmas zuhanásnak indultak az árak, sok utazási iroda szinte féláron kínálja az útjait az egyiptomi városba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×