eur:
396.36
usd:
370.05
bux:
71788.56
2024. július 2. kedd Ottó

Szándékos károkozás volt a kormányzati rendszer elleni támadás

A kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt, ugyanakkor ez nem sikerült - erről Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke beszélt az M1 aktuális csatornának csütörtökön.

A politikus hangsúlyozta: egy nagy mennyiségű adat érkezett, amelynek az volt a célja, hogy összezavarja a rendszereket, ne lehessen hozzáférni kormányzati portálokhoz, a kormány ne tudja teljesíteni a szolgáltatásait, illetve maga a kormányközi kommunikáció is megbénuljon.

Németh Szilárd szerint a történtek tanulsága, hogy egy olyan gyors megelőző rendszert kell telepíteni, amellyel egy ilyen károkozási szándékú támadás kivédhető már a kezdetekor.

A kormányzat terrorellenes intézkedési csomagjáról szóló, pénteken folytatódó ötpárti egyeztetésekről Németh Szilárd azt mondta: április végén, május elején megszülethet róla a parlamenti döntés.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×