eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Patkányok, sár és bűz - áldatlan állapotok egy illegális húsüzemben

Illegális húsfeldolgozó-üzemet találtak az ellenőrök Gyálon. A fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos szerint a családi házban áldatlan állapotokat találtak, az áruk között patkányok futkároztak.

Szerdán a Kikelet akció keretében a hatósági állatorvosok közel három tonna füstölt árut, húskészítményeket és nyershúst foglaltak le egy illegális húsfeldolgozó-üzemben Gyálon - mondta az InfoRádiónak az fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos.

Helik Ferenc kiemelte: ilyen áldatlan állapotokkal még ő sem találkozott. Élő patkányra bukkantak a főzőüstben, a kutyák szabadon kószáltak az udvaron szétszórt húsos edények között, emellett sár és bűz jellemezte a környéket.

Az üzem területén négy munkás foglalatoskodott, a tulajdonos egyelőre nem került elő.

Rendőrök és munkaügyi felügyelők is a helyszínre érkeztek - tette hozzá. A hatóság az illegális húsmennyiséget lefoglalta, megsemmisítésre elszállítja.

Az állategészségügyi előírások megszegése miatt akár 3 millió forintnyi bírságot is kiszabhatnak.

A rendőrség is büntetőfeljelentést tesz az egészségre ártalmas áru forgalmazása miatt - hívta fel rá a figyelmet Helik Ferenc.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×