eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Megtalálta a kieső források pótlását a Fidesz

A Fidesz benyújtotta a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek. Eszerint április elsejétől az eltörölt befizetések pótlására a Miniszterelnöki Hivataltól, az APEH-től és a Vám és Pénzügyőrségtől vonnának el pénzt.

A Fidesz alelnöke elmondta: ha április 1-től eltörlik a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, akkor az idei évben 15,8 milliárd forint pótlására van szükség. Varga Mihály hozzátette: ezt az összeget a Miniszterelnöki Hivatal kiadásainak csökkentésével, a dologi kiadások visszafogásával lehetne előteremteni.

A Fidesz tervezete szerint több mint 8 milliárd forintot csoportosítana át az Országgyűlés a Miniszterelnöki Hivatal költségvetéséből, a maradék közel 8 milliárdot pedig az APEH-től, a Vám és Pénzügyőrségtől és a Reneszánsz év programoktól venné el. Az alelnök hozzátette: álságos a kormány állítása, amely szerint az idei költségvetést már nem lehet módosítani.

2009-től pedig a Fidesz a játékadóból befolyó mintegy 41 milliárd forintot fordítaná oktatási és egészségügyi fejlesztésekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×