eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Teljesen lezárták a Kossuth teret

Vízágyúkkal felszerelt rendőrségi csapatszállítók és kétezer rohamrendőr zárta le a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. A példátlan rendőri készültséget azért rendelték el, mert több helyszínre demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Este hét óra után néhány tucat tüntető volt az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén.

Sem gyalog, sem tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. Nem sokkal este hét óra után néhány tucat tüntető jelent meg az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén. A kordonokkal teljesen körbezárt tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuk hátizsákját is átvizsgálják.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke felszólította a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a provokációkat és a rendbontást.

A Kossuth Lajos térre vezető utcákat már délután lezárták, miután több belvárosi helyszínre is demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Rendőrök állták el az utat az MTV székházánál is, s délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat sem.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál álltak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldték.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×