eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Gyurcsány: "Ez nem járható út"

Az MSZP elnöke szerint a papírforma győzött a népszavazáson, mivel az emberek legközvetlenebb hétköznapi érdekükre, a pénztárcájukra hallgattak. Gyurcsány Ferenc közölte: a népszavazás közjogi következményét végre kell hajtani. A kormányfő szerint nem járható út azt mondani az embereknek, hogy nélkülük rendbe tehetők az ügyeink.

Az MSZP elnöke a népszavazás eredményét értékelve úgy fogalmazott: a referendum döntését a kormány tudomásul veszi. "A papírforma győzött, az emberek legközvetlenebb hétköznapi érdekükre, a pénztárcájukra hallgattak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A nagyobbik kormánypárt vezetője szerint miután a népszavazás eredeti célja a kormány megbuktatása volt, ebben az értelemben a referendum vereséget szenvedett. "Ezt a politikai célt nem tudta és nem is tudja elérni" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök hangsúlyozta: sem az ő, sem a kormánypártok véleménye nem változott, amennyiben azt gondolják: a jobb egészségügyhöz és felsőoktatáshoz több pénz kell, márpedig akkor muszáj világosan és egyenesen beszélni. "Pénze csak az embereknek van. Vagy adón és járulékon át fizetik meg, vagy közvetlen hozzájáruláson keresztül" - jelentette ki az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem könnyű ezt elmagyarázni, 3 millió embernek nem is sikerült. "Lehet bíztató, hogy több mint 4 millió ember nem volt hajlandó támogatni ezt a kérdésfeltevést" - tette hozzá a pártelnök, aki szerint vannak, akik a konkrét kérdésekre mondtak nemet, de vannak és lehetnek olyanok, akik a kormányzás egészével kapcsolatos kritikájuknak adnak hangot.

A miniszterelnök szerint közvetlen feladat, hogy a népszavazás közjogi következményét végre kell hajtani. Ugyanakkor hangsúlyozta: "nem változott az a véleményünk, hogy bármennyire is jó lenne azt mondani: Önök nélkül rendbe tehetők az ügyeink, ez nem járható út. Ilyen út nincsen. Azt mondani, hogy Önök helyett fizet az állam, az emberek becsapása. Nem lehet egyik kézzel adni, a másikkal elvenni".

Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás eredménye figyelmeztet arra, sokkal többet kell tenni azért, hogy az emberek értsék az összefüggéseket. A következő két évben több lehetőség is lesz arra, hogy okosan ne csak beszélgessünk, hanem közös megállapodásra is jussunk - fejezte be beszédét az MSZP elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×