eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Egyértelmű az igenek győzelme

Az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges lépéseket, a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket - mondta a népszavazás estéjén az Országos Választási Központban Sólyom László köztársasági elnök, aki az eredményt egyértelműnek minősítette.

A részvétel és az eredmény az ország minden részében hasonló. Az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges lépéseket, a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket - fogalmazott az Országos Választási központban elmondott rövid beszédében az államfő.

"Most hogy lezárult a népszavazás, készüljünk az ünnepekre, merítsünk erőt a magyar történelemből és méltósággal emlékezzünk" - utalt a köztársasági elnök a közelgő március 15-ei állami ünnepre és az azt követő húsvéti ünnepekre.

A népszavazáson a szavazókörök 99,99 százalékának feldolgozottsági adatai alapján 50,49 százalékos volt a részvétel. Ez a legmagasabb választási hajlandóság a négy igenes, a rendszerváltozás idején 1989-ben tartott voksolás óta. A választók a kórházi napidíjról, a vizitdíjról és a tandíjról mondtak egyértelmű véleményt.

A legtöbben a kórházi napdíj eltörlésére szavaztak igennel (84,10 százalék). A vizitdíjat a szavazók 82,44, a tandíjat 82,24 százaléka utasította el.

A fővárosban az országos adatokhoz képest átlagosan tíz százalékponttal kevesebben szavaztak igennel.

Gyurcsány: Végre kell hajtani

Az MSZP elnöke szerint a papírforma győzött a népszavazáson, mivel az emberek legközvetlenebb hétköznapi érdekükre, a pénztárcájukra hallgattak.

Gyurcsány Ferenc közölte: a népszavazás közjogi következményét végre kell hajtani. A kormányfő szerint nem járható út azt mondani az embereknek, hogy nélkülük rendbe tehetők az ügyeink. Részletekért kattintson ide!

Orbán: Példátlan összefogás

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon a rendszerváltás óta még nem volt példa olyan összefogásra, mint vasárnap. A népszavazás eredményét értékelve Orbán Viktor hozzátette: végig hitt az igenek győzelmében, de annak ekkora arányát csak titokban remélte.

Az ellenzéki pártelnök a feladatokról szólva elmondta: a többség új alapokra akarja helyezni az egészségügy és a felsőoktatás átalakítását. Ezeket a szektorokat a jobb- és baloldali politikusok, a szakemberek és a civilek bevonásával úgy kell megújítani, hogy az ne káoszhoz, hanem jobb működéshez vezessen. További részleteket itt olvashat!

Kóka: A kormány kitart a reformok mellett

Az SZDSZ elnöke közölte, hogy a kormány kitart a reformok, a takarékos és feszes költségvetési gazdálkodás mellett. Kóka János szerint a párt feladata Európa képviselete. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×