eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Horváth Ágnes: Ez "válasz a Fidesz hazugságaira"

Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet arra: a vizitdíj nem adó és annak összege nem emelkedik. A kampány költségét egyelőre nem lehet tudni, ami biztos, hogy a tárca finanszírozza saját forrásból.

Jövő héten kezdi el az egészségügyi tárca kampányát a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, amely Horváth Ágnes miniszter szavai szerint "válasz a Fidesz hazugságaira".

A tárcavezető szerint a nagyobbik ellenzéki párt hol riogat, hol pedig ígérget. Mint mondta, riogat a Fidesz azzal, hogy emelkedik a vizitdíj összege, és ígéri azt, hogy emelkedik az orvosok bére.

Horváth Ágnes emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány idején az orvosok bére 58 százalékkal emelkedett, míg az MSZP-SZDSZ-kormány hat éve alatt 118 százalékkal nőtt.

A háziorvosok fix bevétele pedig az Orbán-kormány alatt 16 százalékkal, míg az MSZP-SZDSZ-kormány alatt 57 százalékkal emelkedett.

Horváth Ágnes közölte: egészségügyi miniszterként fontosnak tartja, hogy tovább nőjön az orvosok bére, de ehhez szükség van a vizit- és kórházi napidíjra.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×