eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egy csokornyi hóvirág letépése már bűncselekmény

Természetvédelmi őrök próbálják megóvni a nemzeti parkjaink védett növényeit, a hóvirágot és a tavaszi tőzikét. A virágszedőket - akik gyakran megrendelésre gyűjtik a növényeket - még a magas bírság sem tartja vissza attól, hogy rombolják a környezetet.

Természetvédelmi őrök felügyelik, hogy a védett hóvirágot és a tőzikét a Fertő-Hansági és az Õrségi

Nemzeti Park területén ne szedhessék le. A természetvédelmi őrszolgálat vezetője az InfoRádiónak elmondta: 23 őr dolgozik náluk, ennyi ember azonban nem tudja a park

<

Hóvirág

teljes területét folyamatosan szemmel tartani.

A több száz hektáros erdő folyamatos felügyelete reménytelennek tűnik, ha a látogatók nem látják be maguktól, hogy a virágok leszedésével kárt okoznak.

A hóvirág és a tavaszi tőzike védett növény, ha valakit tetten érnek, hogy leszedte ezeket, a virágok minden egyes szála után 10 ezer forintos bírságot kell fizetnie. Ha azonban legalább tizet tép le, azzal már természetkárosítás bűntettét követi el.

Váczi Miklós, a természetvédelmi őrszolgálat vezetője az InfoRádióban elmondta: volt olyan eset, hogy valaki külföldi megrendelésre szedte a virágokat és pusztította a hazai erdőt.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×